Izvor:
31.12.2017 u 04:16
0

Okončana drama u Harkovu – taoci oslobođeni, napadač uhapšen!

Posle višesatne drame, svi taoci koje je u jednoj pošti u Harkovu držao muškarac za koga se sumnjalo da je imao eksploziv – oslobođeni su, dok je napadač uhapšen.

Kako su prenele agencije, niko nije povređen.

"Svi taoci su oslobođeni u Harkovu. Napadač je uhapšen", objavio je na Tviteru ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Istovremeno, ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov je objavio fotografiju muškarca kojem se krv sliva niz lice i kog drži policajac.

Pozivajući se na izjavu svedoka, Rojters prenosi pripadnike specijalne policijske jedinice kako u kamuflažnim uniformama uleću u poštu u Harkovu, gradu na severoistoku Ukrajine, u blizini granice s Rusijom.

U ranijim saopštenjima policije se navodilo da je muškarac ušao u poštu sa maskom na licu i da je držao 11 ljudi kao taoce, kao i da je imao nameru da je opljačka.

Pet talaca – tri žene i dvoje dece – ranije je oslobođeno.

Policija navodi da je komunicirala sa napadačem preko telefona talaca, kao i da je on delovao smireno i nije iznosio zahteve.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašenko je rekao da su među taocima bili i zaposleni u pošti.

Jedno dete, koje se našlo među taocima, reklo je za lokalne medije da je muškarac stavio eksploziv u dve flaše i pretio da će se dići u vazduh ako ga policija ne bude slušala.

Isto dete tvrdi da je napadač rekao da ima rak na mozgu, kao i da se pristojno ponašao prema taocima, nudeći im kafu i čaj.

Mediji navode da je on takođe izrazio zabrinutost zbog nedavne razmene zarobljenika između ukrajinskih vlasti i proruskih snaga, pošto smatra da je trebalo da bude oslobođeno više zarobljenika.

On, međutim, nije iznosio nikakve zahteve, a u toku pregovora, prenosi Ukrinform, na lice mesta bio je doveden i njegov otac.

Policija je blokirala severoistočni deo grada gde se nalazi pošta, saobraćaj je bio obustavljen, a na licu mesta su bili i vatrogasci i Hitna pomoć.

Rojters podseća da je u sredu održana najveća razmena zarobljenika od izbijanja sukoba u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, u kojem je do sada ubijeno više od 10.000 ljudi.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter