Izvor:
18.07.2023 u 21:00
0

OSVEŽENJE STIŽE U SRBIJU: Snažno nevreme nam dolazi iz Austrije, morali su da EVAKUIŠU i PREDSEDNIKA (VIDEO)

Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je u poslepodnevnim satima južnu Austriju i preko Slovenije premešta se prema Hrvatskoj. Prema najavama meteorologa, olujno nevreme stići će i u Srbiju, i to sutra popodne.

HITNO UPOZORENJE: U ove delove Srbije će se u naredna dva sata sručiti nevreme

Kako javljaju austrijski mediji, najgore je bilo u Tirolu, gde je snažan vetar nosio krovove kuća.

Na pojedinim stanicama u Austriji udari vetra dostizali su između 100 i 160 kilometara na sat.

Evakuisan i predsednik Austrije iz voza

Provala oblaka pogodila je i voz koji je vozio u smeru Vorarlberga. Zbog nestanka struje voz trenutno stoji, a putnici su morali da budu evakuisani. Među njima je bio čak i austrijski predsednik Aleksander Van der Belen, javlja Krone.at. On je putovanje nešto kasnije nastavio automobilom, a Hitna pomoć je smirivala putnike i snabdevala ih vodom.

Upozorenje građanima

Ovaj snažni olujni sistem već je počeo da se premešta na Sloveniju, javlja 24ur. Uprava za zaštitu i spašavanje pozvala je sve koji borave na otvorenom da se što pre povuku na sigurno.

– Moli se svi koji borave na otvorenom da se što pre, posebno od 18 do 21 sat, povuku u sigurno sklonište, daleko od objektivnih opasnosti – upozorava Uprava za zaštitu i spašavanje.

Za ovo razdoblje je izdan najviši (crveni) stepen upozorenja za severozapadne i severoistočne krajeve Slovenije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter