Izvor: kurir.rs
20.07.2020 u 14:17
0

OVAKO ĆE FUNKCIONISATI APLIKACIJA ZA KORONU NAJAVLJENA NA KRIZNOM ŠTABU: Obaveštava isključivo da je rezultat GOTOV!

Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje razvila je uslugu na Portalu eUprava koja građanima omogućava da primaju imejl i SMS obaveštenja da li je njihov rezultat PCR testa na COVID-19 gotov.

Od danas posle 15 časova, svi građani koji čekaju rezultate PCR testa na COVID-19 mogu se prijaviti na besplatni automatski servis na Portalu eUprave i dobiti obaveštenje onog trenutka kada im bude gotov rezultat putem imejla i/ili sms poruke.

SAZNAJTE JOŠ

NAKON INCIDENTA: Čedina SUPRUGA progovorila o DRAMI!

VUČIĆ O SASTANKU SA SPS I JS: Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije s Dačićem i Markovićem (FOTO)

OGLASIO SE DAČIĆ NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Ovo je DOGOVORENO!

ČEKA SE HELIKOPTER VMA: Kamion u Ivanjici UDARIO DEČAKA, strašna NESREĆA!

PROGOVORIO! Bivši agent CIA: Operacijom „Istina“ razbili smo Srbiju

Automatski (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani će preuzimati na Portalu eZdravlja e-zdravlje.gov.rs.

Ukoliko čekate rezultate PCR testa na COVID-19 možete se prijaviti na automatski servis za dobijanje obaveštenja putem mejla i SMS poruke 24 časa dnevno. https://euprava.gov.rs/usluge/5886

Obaveštenje ne sadrži rezultate testa već samo informaciju da je test gotov, kao i datum izdavanja testa.

Rezultate testa možete pogledati na Portalu www.e-zdravlje.gov.rs  tako što ćete se prijaviti na jedan od sledećih načina:

– Ukoliko imate nalog na Portalu eUprava izaberite opciju ”Prijavi se preko eid.gov.rs“

– Ukoliko želite da se prijavite unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja izaberite opciju ”Prijava sa karticom zdravstvenog osiguranja”

Test možete preuzeti i u zdravstvenoj ustanovi gde ste se testirali.

Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter