Izvor:
04.04.2019 u 07:05
0

PENS POSTAVIO ULTIMATUM: „Turska mora da izabere, ili mi ili S-400“ !

Potpredsednik SAD Majkl Pens ponovo je upozorio Tursku da ne kupuje ruski protivvazdušni sistem S-400, i time nastavio da pritiska tu državu da odustane od kupovine, na koju Vašington gleda kao na pretnju.

– Turska mora da izabere da li želi da ostane saveznik najuspešnije vojne alijanse u istoriji, ili želi da svojim nepromišljenim odlukama ugrozi naše partnerstvo – rekao je Pens u Vašingtonu.

Američki i NATO zvaničnici su u više navrata upozorili zvaničnu Ankaru da se S-400 ne može integrisati u NATO sisteme vazdušne i raketne odbrane i da će kupovina S-400 ugroziti izglede za realizaciju kupovine američkih lovačkih aviona F-35.

Kako se navodi, SAD bi mogle da uvedu sankcije Turskoj zbog odluke da kupi ruske sisteme.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter