Izvor: alo.rs
19.08.2023 u 10:54
0

RADOST NAJSTARIJIMA! Za penzionerske kartice prijavilo se 700.000 penzionera

Za penzionersku karticu, koja će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati dodatne povoljnosti i popuste prilikom kupovine, do sada se prijavilo oko 700.000 penzionera, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je rekaO da se skoro 350 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje do sada prijavilo da bude partner vladi u tom programu. Penzionersku karticu će, dodaje, svi prijavljeni penzioneri dobiti do oktobra. Podsetio je da pravo na penzionersku karticu ima skoro 1,7 miliona penzionera.

„Mislim da je ovo sjajna stvar da pokažemo brigu prema penzionerima i da oni u krajnjoj liniji uštede neki dinar koji će dati svojoj deci ili uncima, a to se za nas ekonomski vraća i kroz potrošnju“, kazao je Mali.

PRIJAVA ZA POMOĆ MAJKAMA POČINJE U PONOĆ: Potrebno da unesete samo DVA PODATKA i dobićete 10.000 dinara

On je naglasio da je prijava za penzionersku karticu vrlo jednostavna i da je potrebna samo lična karta, a penzioneri se za nju mogu prijaviti u filijalama fonda PIO ili na sajtu tog fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

Ministar je dodao i da su penzionerske kartice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.

„Ukupno za prošlu i ovu godinu, verovali ili ne, ukupno su nam penzije povećane za 55,8 odsto. Neverovatnu stvar smo uspeli da uradimo za naše najstarije sugrađane. Sjajna vest je i ako pogledate visinu inflacije koja će do kraja godine biti negde oko osam odsta, a za dve godine povećanje penzija je veće od 55 odsto i to je stvarno veliki uspeh“, kazao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da penzionere od 1. oktobra očekuje dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, a od 1. januara još jedno od najmanje 14,5 odsto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter