Izvor: BSC HAPPY
19.08.2023 u 11:12
0

ODLUČUJUĆA BITKA ZA SRBIJU: Ko su bili OTPISANI koji su nas spasli? (VIDEO)

Nina, koja na Tik-toku sebe naziva NinaTralala podsetila nas je na jedan od najvažnijih spomenika u srpskoj istoriji, koji se nalazi na planini Kosmaj i nepravedno je zapostavljen.

Sve što je od njega ostalo je skromna spomen kosturnica, pored koje prolaze prolaze planinari, a da većina njih i ne zna pored čega prolazi.

Tu, baš na tom mestu, odlučena je sudbina Srbije u Prvom svetskom ratu, a možda i Srbije uopšte.

GODIŠNJICA BOJA NA IVANKOVCU: Prve velike pobede Srba, nakon koje Sultan proglašava DŽIHAD nad Srbijom

Kada je Poćorek besan zbog ishoda Cerske bitke u kojoj je srpska vojska potukla austrougarsku, naredio je da se više od 300.000 vojnika obruši na Srbiju, ne bi li već jednom okončao taj sukob.

Vrhovna komanda odlučila je da žrtvuje Beograd, a Poćorek je poslao čak šest bataljona da slome otpor naše vojske baš na Kosmaju.

Zašto je Kosmaj bio toliko važan i zašto je Vrhovna komanda govorila da ne sme pasti? Ko su bili „otpisani“ koji su potukli Poćorekove bataljone? 

Pogledajte u videu:  

@ninineavanture Istorija Beograda I zanimljivosti koje mnogi nisu znali.#zanimljivosti #srbijatiktok🇷🇸 #ninakaze #fyp #srbijatiktok🇷🇸 #srbija #istorija @NinaTralala @NinaTralala ♬ original sound – NinaTralala

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter