Izvor: Happy BSC
30.05.2022 u 21:05
0

POČELA JE „ĆIRILICA“! Zapad je kao megalopolis zagazio u antihumanizam! Rusija to nije učinila i zato simbolički „mora da umre“!

Ne propustite večerašnju epizodu emisije „Ćirilica„, sa dobro poznatim voditeljem Milomirom Marićem koji će sa kulturologom prof. dr Jovanom Janjićem, piscem prof. dr Slobodanom Vladušićem, publicistom Velimirom Avramovićem, ratnim reporterom Danijelom Simićem i stručnjakom za bezbednost prof. dr Urošem Šuvakovićem razgovarati na temu: ”Srbija nije dovoljno kažnjena?”  

U EMISIJI „ĆIRILICA“ (21.00) NA KANALU TV HAPPY: Razgovaramo sa našim fenomenalnim gostima na temu: Srbija nije dovoljno kažnjena? NE PROPUSTITE!

Prof. dr Slobodan Vladušić istakao je da je ovo što se sada dešava, veliki ponor koji se javlja, sa jedne strane između Evrope, a sa druge između Rusije, nastavak onoga što se dogodilo 1989. godine, odnosno padom Berlinskog zida.  

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ruska specijalna operacija i rat u Ukrajini na neki način su poništili rezultate Hladnog rata. Ono što je 1989. godine bio unipolarni svet, danas postaje svet multipolarni svet – rekao je on.  

Vladušić je kazao da ne znamo koji će biti krajnji domašaj ove operacije, odnosno rata u Ukrajini i u kojoj će meri Evropa biti subordinirana Americi, što je na početku delovalo besprekorno, kao i da se sada javljaju mirovne inicijative ključnih evropskih lidera, koji bi, kako je rekao, sada želeli da se izvuku iz ovog rata i da na neki način relaksiraju odnose sa Rusijom.  

– Ranije smo za Evropu i evropske vrednosti smatrali mogućnost kritičke svesti i misli. Na Zapadu su postojali intelektualci koji su bili u stanju da dovedu u pitanje politiku svojih zemalja, a da ne budu autošovinisti. To danas očigledno nije slučaj i radi se o dubinskoj promeni. Svako ko danas u Srbiji želi da obrazloži svoj politički stav prema Ukrajini kaže da je prozapadno orjentisan i da veruje u evropske vrednosti, a zanemaruje ključnu stvar – diskontinuitet koji postoji na Zapadu – naglasio je Vladušić.  

Prema njegovim rečima, ključni razlog rata između Zapada i Rusije je to što je Zapad kao megalopolis zagazio u antihumanizam za razliku od Rusije koja to nije učinila i zato se sada pojavljuje kao neka vrsta civilizacijske alternative megalopolisu i simbolički “mora da umre”.  

– Zapad se oslobađa svog humanističkog nasleđa. To se vidi po tome što su akademske slobode tamo veoma ugrožene, a posledica toga je da veliki broj profesora napušta koledže – naglasio je Vladušić. 

Emisija je u toku… OSTANITE UZ TV HAPPY!

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter