Izvor:
25.05.2017 u 14:02
0

POLICIJA CRTANIM FILMOM UČI AZILANTE DA NE UZNEMIRAVA ŽENE! (VIDEO)

Policija u Bernu je sastavila kurs za izbeglice kako bi ih naučila kako da se na pravi način ponašaju u švajcarskom društvu, posle više žalbi lokalnih stanovnika na njihovo ponašanje.

Pritužbe zbog nasilja i bacanja smeća navele su policiju u Švajcarskoj da poseti centar za azilante, kako bi tražiocima azila prikazali kroz crtane filmove kako se od njih očekuje da se ponašaju u toj zemlji.

Kurs obuhvata video snimke i jarko obojene brošure na devet različitih jezika, pokazujući azilantima šta mogu i šta ne mogu da rade u Švajcarskoj.

Policijski službenici kažu da žele da "razbiju strah od policije" među azilantima, objasne im prava i obaveze švajcarskog društva i okolnosti u kojima organi reda moraju da se umešaju. Od posebnog značaja za policiju su dela sa elementima nasilja, bacanje smeća i remećenje javnog reda i mira, jer primaju ogroman broj žalbi u vezi ovih dela koje su počinili imigranti.

Policijski službenik Majkl Fišter, koji je pokrenuo pilot kurs u izbegličkom centru u Rigisbergu, smatra da je neophodno premostiti kulturne razlike između izbeglica i njihovih domaćina.

Šarenim brošurama policija pokušava da, na jednostavan način, objasni azilantima kakvo se ponašanje od njih očekuje u Švajcarskoj. Međutim, tumačenje slika nije uvek odgovaralo onome što se očekivalo.

Na primer, sliku koja prikazuje seksualno uznemiravanje, imigranti su protumačili kao prikaz kako muškarac pomaže ženi u automobilu. Kao rezultat toga, policija je morala da izmeni slike kako bi shvatili o čemu se zaista radi.

Prema Švajcarskoj migracijskoj službi, tokom 2016. godine u ovu zemlju je došlo 27.207 azilanata, što je pad od 31,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. S druge strane, u celoj Evropi je 1,3 miliona ljudi zatražio azil, što je približno isto kao i 2015. godine, prenosi Sputnjik.

Inače, Švajcarska je primila više azilanata od većine drugih evropskih zemalja (3,4 azilanta na 1.000 stanovnika). Više migranata su primile samo Nemačka (9,8), Grčka (5.1), Austrija (5), Malta (4.5), Luksemburg (3.6) i Mađarska (3.2). Prosek za Evropu prošle godine je bio 2,5 azilanata na 1.000 stanovnika.

Izvor: Novosti
Foto: sfh_schweiz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter