Izvor: Tanjug
21.09.2021 u 14:14
0

Poslanici o Kodeksu ponašanja poslanika, sprečavanju korupcije i Hilandaru!

Poslanici Skupštine Srbije započinju novu sednicu na čijem su dnevnom redu izmene Kodeksa ponašanja poslanika, izmene Zakona o sprečavanju korupcije, kao i Predlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa manastira Hilandar.

Izmenama zakona o sprečavanju korupcije bolje je definisan pojam korupcije, a uvodi se i obaveza da javni funkcioneri dostavljaju podatke o gotovom novcu, dragocenostima, digitalnoj imovini i pokretnim stvarima vrednosti veće od 5.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA MILOVANOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija je uvek bila za pregovore!

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je danas da se izmenama Kodeksa o ponašanju narodnih poslanika uvode i novčane kazne za njegovo kršenje.

– Mi smo do sada imali dve vrste sankcija za kršenje Kodeksa, opomenu i javnu opomenu, sada su predivđene i novčane kazne kao dodatno sredstvo, uslovno rečeno, pritiska na poslanike da poštuju odredbe kodeksa, rekao je Martinović u Skupštini Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  178 miliona evra za razvoj digitalne ekonomije: Pet prioriteta za Srbiju!

Skupštinski Odbor za pravosuđe nije danas prihvatio predlog izmena i dopuna Zakona o sprečavanju korupcije, u čijim odredbama se, kako je ocenio predsednik tog odbora Vladimir Đukanović, polazi od toga da su javni funkcioneri – lopovi.

– Mi ovde polazimo od pretpostavke, e ovo je sigurno lopov, pa sad ćemo mi njega da ne znam čime više ograničimo, jer čim je došao na javnu funkciju on sigurno ide da krade i neće da prijavi imovinu, rekao je predsednik Odbora Đukanović i dodao da je sve to pogrešno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter