Izvor: Tanjug
27.04.2023 u 12:15
1

„SLUŽIMO SRBIJI“: Poziv za služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane pozvali je danas sve zainteresovane mladiće i devojke za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem, da podnesu prijave i već u junu dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije.

Svi koji se odluče na taj korak dobiće priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, provere svoje sposobnosti, i na najbolji način pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema odbrani svoje zemlje, saopšteno je iz Mnistarstva odbrane.

NJIH JE SPASILA DIANA BUDISAVLJEVIĆ: Evo imena dece, evo imena ustaških „roditelja“

Pravo da konkurišu imaju zdravstveno sposobni državljani naše zemlje, rođeni od 1. januara 1993. do 31. decembra 2004. godine, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije. Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća

„Pošta Srbije“ širom naše zemlje. Prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire takođe je u toku, s tim što će ti kandidati na služenje biti upućeni u septembru, navodi se u saopštenju.

Buduće vojnike očekuje zanimljiva i dinamična vojna obuka sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije, ali i mesečna plata koja, posle najnovijeg povećanja, iznosi oko 46.000 dinara.

KAKO FBI ZNA? Obavestio Podgoricu o sajber napadima na sisteme njene vlade

Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema, navelo je Ministarstvo odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„SLUŽIMO SRBIJI“: Poziv za služenje vojnog roka”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter