Izvor:
04.03.2024 u 09:37
0

PREDRAG KOLUVIJA ZA HAPPYTV: Iza mog hapšenja stoji veliki duvanski lobi, sarađivao sam i sa firmom Srđana Milivojevića a pružio sam ruku Miroslavu Aleksiću

Predrag Koluvija vlasnik poljoprivrednog dobra jovanjica gostujujući u jutranjem programu HAPPTV kaže da je upitanju zavera protiv njega, koja stiže iz Amerike. Navodi da je još kompanija Filip Moris bila zaintersovana za prozvodnju Industrijske konoplje.

  • Još između dva rata u Odžacima je bila velika plantaža industrijske konoplje na tom mestu su sada samo ruševine , a Odžaci nekada bili najveći proizvođač konoplje. Srbija je između dva rata bila najvćei izvoznik industrijske konoplje u Evropi, a Rusija u svetu, naglašava Koluvija.

Koluvija dodaje da industrijska konoplja ima neverovatnu industrijsku primenu, a kao sredstvo za izradu tkanina je od izuzetnog kvaliteta, čija je trajnost potvrđena. Kao primer Koluvija navodi da je kompanija Levi Straus prestala da proizvodi farmereke od konoplje jer su praktično neuništive, a sam tekstil od konoplje danas je skuplji i od svile i naglašava.

 

DANAS NASTAVAK KONSULTACIJA O MANDATARU: Predsednik Vučić razgovara s predstavnicima lista SPS i SNS

  • Hoću da objasnim zašto je konoplja zabranjena. Henri Ford je 1942 od konoplje  napravio automobil i predstvio ga javnosti . U tom trenutku kada on to predstvlja navjveći proizvođači konoplje su Kraljevina Jugoslavija . I oni u tom trenutku kažu njemu “ Henri ako mi jrenemo u tu proizvodnju mi ćemo morati da kupujemo konoplju od njih“. Jer je karoserija, guma, pogonsko gorivo je od konoplje. Znači dobili smo da je benzin besplatan i oni su videli koji potencijal ima konoplja oni su videli naši neprijatelji će da uzmu velike pare. I onda su oni 1961 godine, godinu dana pre Kubanske krize u vrhuncu hladnog rata izgurali zabranu trgovine industrijske konoplje. Tako da smo mi postepeno do sedmadestih godina postepeno prestali da proizvodimo konoplju, jer više nismo imali kome da prodamo. 

Koluvija je naglasio da industrijska konoplja ima primenu i u gradjevini i da se ekološke kuće od tog materijala grade širom Nemačke . Konoplja je izuzetan izolator. Problem je u tome što zabrane za proizvodnju nastaju jer je proizvodnja u Srbiji a ne kod njih. Takođe on kaže da je prozvodnja industrijske konoplje daleko isplativija nego proizvodnja marihuane.

  • Da biste prouvodili tu konoplju sa većim THC za pušenje vi morate imati specijalne uslove, to su uslovi kao da prouvodite lekove i to jako puno košta, nije lako ni obučiti ljude za tu proizvodnju. U zavisnosti da li mi imamo proizvodnju ili preradu u inostranstvu . Jer je isplativije imate proiuvodnju konoplje za armaturu, za gradjevinski materijali i tako dalje, marže su mnogo veće .  I ukoliko bi imali preradu svega toga u Srbiji to su stotine hiljada evra po hektaru.

Koluvija je od trenutka kada se sa porodicom na poziv Vojislava šešelja vratio iz Nemčake pokušavao da objasni benefite i lekovitosti knabisovog ulja. I takođe nema štetnosti kao morfijum. On i otac su kada se razbolela njegova majka donosili ulje kanabisa iz Holandije i dodnosili u Nemčaku.

  • Moje intersovanje za konoplju se javilo kada se moja majka odlučila za alternativne vidove lečenja, naglašavam moj otac se bavio još osamdesetih gosina IT tehnologijama i bio nagrađivan u nemačkoj i daleko je od svega onoga što smo mogli da lujemo njemu. Ali žemil da naglsim suštinu. Konoplja kada se kaže na latinskom kaže se Kanabis, kada kažete na španskom kažete marihuana. U Holandiji se u najletnijim delovima se prodaju prozvodi cvetovi i čakevi od industrijske konoplje .

Koluvija je pokrenuo peticiju za rehabilitaciju industrijske konoplje jer je mišljenja da je neophodno pre svega rehabilitovati tu biljku. Kanabis za razliku od konoplje nije svuda legalizovan. U Srbiji ne može biti legalizovana, ali se on zalaže za legalizaciju industrijske. Takođe navodi da je imao pregovore sa Filip Morisom su kako kaže demantovani.

  • Nisam ja imao pregovore sa Filip Morisom, to su bili neki pregovosi sa advokatima koje sam imao u Nemačkoj, moje firme i firme sa kojima sa ja povezan, čeitri meseca nakon mog hapšenja je taj novac iz budžeta te firme uplaćen u duvansku indistriju . Bruto sa svim pravnim licima koja su trebala da se kupe u zemlji i inostranstvu 800 milona evra. nebitno oni su nama to tada ponudili i ja sm to iz nekih svojih privatnih razloga odbio. I da sam ja to prodao Filip Morisu ja bih bio njhov rob, odnosi međuljudski su od početka bili loši , ja nisam potkpljuv .

Upitan za navode da su policajci koji su radili na slučaju, jednostavno ili  nisu znali o čemu se radi i da su oduzimane firme i ili  iako se ne zna da li je to  tačno iza svega stoji grupa Darka Šarića zbog ljubavne veze policajca Sente Milenkovića sa sestrrom Darka Šarića.

  • Ja te navode ne znam i ne volim da spekulišem , ja sam se u pritvoru video sa darkom Šarićem ali nismo mogli da razgovaramo pošto je on na specijalnom režimu, ali smo mogli da razmenimo poneku reč i nisam na neki način stekao utisak da on mene čudno gleda. Ja neću da ulazim u to ja želim da govorim samo ono što znam , a sve ono drugo ja poštujem svačiju prezumciju nevinosti ,ali siguran sam da je neko imao interse u svemu tome .

Koluvija je takođe naveo da je sarađivao sa svima počev od Srđanja Milivojevića i da su na njegovom oglednom dobru organskih proizvoda proizvodilo 600 proizvoda i on nema dilemu da radi pravi posao.Koluvija ponavlja da je od dana kada je pokrenuo peticiju za legalizaciju konoplje od trenutka postavljana  pre 12 dana do sada potpisalo oko 213 hiljada ljudi. A kada je reč o njegovom hapšenju Koluvija kaže.

  • Ja ne želim da pričam o stvarima koje sam čuo, ali želim da govorim o činjenicama jer ja razlukujem zanti čuti i proveriti. Čuo sam da je američka tajna služba sletela da nisu prošli barijeru, da je sastanak obavljen i bescarinskoj zoni. Ali čim Miroslav Aleskić Marinika Tepić i N1 govore o vama znate da ste dibar čovek. A ono što oni meni rade neka je njima na čast.

Sto se tiče njegovog vraćanja na Jovanjicu, trebalo bi uskro ponovo da se uspostavi proizvodnja, a do sada je prežive sve i svašta. Još jednom je pomenuop da ne poznaje brata predsednika Srbije Andreja Vučića, ali je neke politilare u međuvremenu upozano jer su se zaintersovali za njegov slučak.

  • Ja sam osnovao novu firmu koja se zove Jovanjica nova i planiram da se bavim sa onim što sam i radio sa organskom prouvodnjom. A ono što su oni za 4 godine meni napravili na imanju ja nisam siguran da može da se objasni. Možda su i oni za to vreme proizvodili drogu. Zamislite koliki je skandal, kada kažu, i biće sramota za njihovu ekipu koje su učestvovali u tome. 

O policajcima koji su pronašli Jovanjicu kaže, on optužuje sud da se bazirao na dokazima koje su iznoslili mediji N1 i Nova .

  • Videćemo kada se završi suđenje da će imati sramotu da su pronašli otpad. Nikad više niko neće verovati iz tužilaštav i policije, oni su ustvari učinili medveđu uslugu slušakući N1 i Novu , doneli su odluku koju su doneli. Ali vratili su je na ponovno suđenje. Naše suđenje stoji već godinu ipo dana Jer niko ne može da donese presudu. Ovo je prešlo svaku granicu.

Nakon završetka procesa Kouvija kaže da će biti prinuđen da pokrene tužbu protiv svih koji su vodili kampanju protiv njega, naročito protiv medija koji vode lažnu kampanju.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter