Izvor: tanjug
05.09.2022 u 16:49
0

Predsednica Mađarske Katalin Novak priredila je prijem za patrijarha srpskog Porfirija u palati „Šandor“!

Delegacija Srpske pravoslavne crkve predvođena patrijarhom srpskim Porfirijem posetila je u Budimpešti baziliku Svetog Stefana, mađarski Parlament, a nakon toga je prisustvovala prijemu, koji je u čast srpskog poglavara priredila predsednica Mađarske Katalin Novak.

Predsednica Mađarske Novak je prijem priredila u znamenitoj palati Šandor, a iz SPC je saopšteno da je u prijateljskom i srdačnom razgovoru potvrđeno da su odnosi između mađarskog i srpskog naroda danas verovatno najbolji u poslednjih nekoliko stoleća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Patrijarh je, navodi se, još jednom jednom zablagodario za sve što je država Mađarska učinila i čini za SPC i srpski narod.

Episkopi budimski Lukijan, bački Irinej, remezijanski Stefan i hvostanski i izabrani zapadnoevropski Justin, predvođeni patrijarhom Porfirijem prethodno su se u bazilici poklonili moštima Svetog Stefana, prvog mađarskog hrišćanskog kralja.

DRŽAVNIK KOJI ZASLUŽUJE POVERENJE! SPC odlikovala Orbana Ordenom Svetog Save prvog stepena (FOTO)

Potom je usledila poseta Parlamentu, gde je patrijarh najpre razgovarao sa predsednikom Laslom Keverom, a potom je sa pratnjom i domaćinima razgledao velelepno zdanje, simbol mađarske prestonice, u kojoj od 1904. godine zaseda Narodna skupština.

Patrijarh je ranije danas premijeru Mađarske Viktoru Orbanu uručio Orden Svetog Save.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter