Izvor:
26.12.2018 u 11:39
0

PRESEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ : Zdravstvo je suština opstanka Srbije koju moramo da sačuvamo!

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u subotu otvoriti renoviranu Opštu bolnicu u Vranju, u čiju je rekonstrukciju, kaže, uloženo 3,5 miliona evra i poručio da moramo da sačuvamo zdravstvo, jer je ono suština standarda i sustina opstanka.

– Imaćemo i banjska lečilišta i verujem da ćemo, posle KC Niš, i sa drugim stvrarima doprineti povoljnijoj slici zdrastva, nego što je bio slučaj do juče – rekao je Vučić nakon što je najboljim diplomcima medicinskih fakulteta uručio ugovore o zaposlenju.

Poručio im je još jednom da su oni budućnost ove zemlje, ali i da će država morati još više da ulaže kako bi zdržala mlade medicinare – oko 38.000 lekara i još veći broj medicinskih sestara.

Kako je rekao, za plate lekara se na godišnjem nivou izdvaja 39 milijardi, a za medicinske sestre 41 milijarda dinara.

– Moraćemo to da povećavamo svake godine, ako želimo da zadržimo ljude u zemlji – ukazao je predsednik.

– Da bismo mogli da opstanemo, moraćemo značajnije da finansiramo medicinsko osoblje. To je ono što svi traže, nema ih dovoljno u Nemačkoj i drugim zemljama – rekao je Vučić.

Iako sam svestan da nećemo moći da sačuvamo sve, važno je, ističe predsednik, da probamo da sačuvamo 95 do 97 odsto medicinara, jer je to veliki uspeh za zemlju.

Ponovio je da je srpsko zdravstvo danas ispred nekoliko zemalja EU, iako je pre pet godina bilo ubedljivo poslednje.

To, podvukao je, pokazuje veliki napredak, ali, dodaje, nije zadodoljan, jer želi da napredak bude brži, snažniji i postojaniji.

Izvor: Tanjug
Foto: Predsednik.rs/tanjug/dimitrije goll

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter