Izvor:
26.12.2018 u 11:48
0

GRAČANICA: Bolji uslovi za osnovno obrazovanje u mestu Gornja Gušterica!

Osnovna škola "Knez Lazar" u Gornjoj Gušterici rekonstruisana je, a dograđeni su učionica i hol, uređena vodovodna i kanalizaciona mreža, izgrađeni toaleti, zamenjen krov, što će za pedesetak đaka od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda omogućiti bolje uslove za boravak i rad.

Škola je rekonstruisana novcem opštinskog Odeljenja za obrazovanje u Gračanici, a predsednik opštine Srđan Popović obišao je danas školu i poručio da će se nastaviti sa ulaganjima u obrazovanju.

U neposrednoj blizini rekonstruisanog školskog objekta novcem opštine izgrađen je i predškolski objekat.

– Presrećan sam zbog još jedne izgrađene škole i predškolske ustanove. Ulaganje u obrazovanje je u ulaganje u budućnost i ovo je još jedan dokaz da radimo na opstanku i ostanku ovde – kazao je Popović.

Sa Popovićem se složio i direktor škole Dragan Maksimović koji je kazao da je obrazovanje stub našeg opstanka.

– Ovo je veliki dan za školu i učenike. Ovim aneksom dobili smo učionicu, mokri čvor koji je bio potreban, rekonstrukcija kvora je urađena, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad sa decom – kazao je Maksimović.

Predstavnik Gornje Gušterice Slađan Mitić rekao je da je to važna inv esticija, te naveo da mnogo dece čeka da počne predškolsko, tako da je, poručio je, "ovo pun pogodak za nas".

Za rekonstrukciju i izgradnju aneksa škole u Gornjoj Gušterici iz budžeta lokalne samourave izdvojeno je oko 47.000 evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@FranceauKosovo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter