Izvor: TANJUG
12.12.2023 u 21:05
0

PRESTIŽNA NAGRADA ZA KCB: Evropa sinemas odao priznanje srpskoj instituciji

Dorana Kulturnog centra Beograda, koja obeležava 60 godina kontinuiranog rada kao najstariji aktivni bioskop u Beogradu, dobila je prestižnu nagradu mreže Europa Cinemas za najbolji bioskopski program u u Evropi, a koordinator te evropske mreže za zemlje Balkana Menem Riša uručio je večeras celom kolektivu KCB vredno priznanje.

MOTIV DOVEDEN U SUMNJU: Tužilaštvo se oglasilo o istrazi ubistva Vanje, materijalni dokazi potvrđuju

Prestižna nagrada uručena je kolektivu KCB uoči bioskopske pretpremijere filma „Savršeni dani“ Vima Vendersa, koji je privukao veliku pažnju publike na proteklom 29. Festivalu autorskog filma. Mreža bioskopa Europa Cinemas, koja obuhvata 1.151 bioskop u 695 gradova Evrope, proglasila je bioskopski program DKC-a najboljim u velikoj evropskoj konkurenciji od skoro 1.200 bioskopa.

Mreža Europa Cinemas već gotovo 30 godina pruža podršku bioskopima koji veliki deo svojih projekcija posvećuju nenacionalnim evropskim filmovima, a DKC je deo te mreže od 2006. godine. Nagradu je primio ceo kolektiv KCB-a, u kojem su i neki od dugogodišnjih saradnika, jer je taj uspeh rezultat dugogodišnjeg rada glavnih urednika i filmskih urednika, ali i svih zaposlenih u DKC-u.

„Ovu nagradu odlučili smo da dodelimo bioskopu DKC, jer je čak 81,3 odsto svog programa posvetio evropskom filmu, čime je postigao znatnu prednost u odnosu na ostale bioskope u mreži. Pored toga, njegov program usmeren je na raznolikost i drago nam je što beogradska publika ima priliku da vidi i brojna ostvarenja iz drugih delova sveta“, istakao je Menem Riša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter