Izvor: BLIC
21.09.2021 u 15:14
0

PRIPADICI ROSU I DALJE NA JARINJU I BRNJAKU – obavljena primopredaja!

Veliki broj pripadnika kosovske specijalne jedinice nalazi se na dva administrativna prelaza – Jarinje i Brnjak, gde je gotovo u isto vreme obavljena promena onih koji su na ovom mestima dežurali.

Kako javljaju mediji, na poziciji kod Jarinja je pomenjeno 70 pripadnika, toliko i na punktu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Blindirana vozila i džipove policija ne pomera sa lokacija na koje su postavljeni juče ujutru.

PROČITAJTE JOŠ: DANAS NA JARINJU ZNATNO VEĆI BROJ SRBA NEGO JUČE: Donose hranu i odeću, a pripadnici jedinica Rosu trenutno neprimetni

Na ova dva prelaza za sada je mirno, održavaju se manji protesti, ali incidenata i sukoba nema. Ista situacija je na oba prelaza.

Ovo nije prva smena pripadnika ROSU, a bilo ih je i tokom noći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednicom Saveta na nacionalnu bezbednost, nakon koje je rekao da je dobio, i odbio predlog zemalja Kvinte i EU za rešenje situacije na prelazima Jarinje i Brnjak.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA MILOVANOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija je uvek bila za pregovore!

Kako je kazao, predlog je bio da mi pristanemo na ono što je Kvinta predložila, a Priština će odmah da povuče naoružane jedinice.

– Da je Srbija prihvatila, odmah bi se povukle ROSU jedinice. Nismo prihvatili. Mi tražimo da se one povuku bez ikakvih uslova – rekao je Vučić.

Povod za ovakvu situaciju na administrativnim prelazima koja traje više od 24 sata su recipročne mere koje je uvela Priština, a odnose se na sporazum o registarskim tablicama.

PROČITAJTE JOŠ:  VIJORI SE SRPSKI TRANSPARENT NA JARINJU: Dobrodošli u zajednicu srpskih opština!

Kako je najavila Priština, privremene registarske tablice sa RKS moraju da budu istaknute na vidljivim mestima na automobilu i za ove tablice taksa iznosi 5 evra, a one važe 60 dana. Vozači istovremeno dobijaju sertifikat kao zamenu za potvrdu o registraciji vozila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter