Izvor:
06.04.2019 u 20:34
0

PROTEST ZBOG POVEĆANJA KIRIJA: U Nemačkoj održane najveće demostracije u Berlinu!

Više desetina hiljada ljudi protestovalo je danas u Berlinu i drugim nemačkim gradovima zbog povećanja kirija za stanovanje, a protesta zbog sve skupljih stanarina bilo je i u drugim evropskim metropolama.

U Nemačkoj su najveće demonstracije održane u Berlinu. Nemačka policija navodi da je na protestu u prestonici učestvovalo više od 10.000 ljudi, dok organizatori skupa govore o čak 40.000 učesnika, prenosi "Bild".

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo "Stanovanje je osnovno pravo" i "Grad za sve".

Prikupljani su potpisi za referendum kojim bi se tražilo eksproprijacija kompanija koje u svom vlasništu imaju više od 3.000 stanova i koje stalno povećavaju kirije.

Osim u Berlinu, protesti su održani u još 18 nemačkih gradova kao što su Minhen, Štutgart, Keln, Frankfurt, Lajpcig, Drezden.

Protesti su održani i u 13 evropskih gradova, među kojima su Amsterdam, Barselona, Brisel, Budimpesta, Lisabon i Pariz.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@miskaknapek

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter