Izvor:
02.03.2019 u 20:17
0

PROTESTI ŠIROM FRANCUSKE: Vodeni top i suzavac upotrebljeni tokom protesta u Bordou i Tuluzu! 

Pristalice pokreta "Žuti prsluci" ponovo su se danas, 16. vikend za redom, okupile širom Francuske, ali u značajno manjem broju nego proteklog vikenda.

Demonstracije su uglavnom protekle mirno što, kako navodi Rojters, predstavlja olakšanje za predsednika Emanuela Makrona koji je imao poteškoća u tome da odgovori na zahteve pokreta.

Učesnici protesta marširali su, mahom mirno, od Trijumfalne kapije do trga Danfer-Rošero, ali je vodeni top "na kratko" upotrebljen kako bi se rasterali okupljeni u Jelisejskim poljima.

Vodeni top, kao i suzavac, upotrebljeni su i tokom protesta u Bordou i Tuluzu.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u 13. časova po lokalnom vremenu širom Francuske okupilo se oko 5.600 demonstranata, od kojih je 1.320 u Parizu.

U otprilike isto vreme protekle nedelje, prema podacima tog ministarstva, širom zemlje protestovalo je 11.600 ljudi, a 4.000 u prestonici.

Kako je ranije objavljeno, predsednik Emanuel Makron apelovao je da se poštuje mir i nazvao nasilje na protestima koji su počeli u novembru "neprihvatljivim".

Organizatori kažu da žele da nastave da pritiskaju vladu, kako bi dozvolili građanima da izraze svoje mišljenje po pitanju ekonomskih i demokratskih problema. Takozvana "velika debata" vlade na ovu temu, koja je trajala dva meseca, trebalo bi da se završi tokom marta, navodi AP.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter