Izvor:
27.09.2019 u 13:48
0

ROHANI: Iran ne nastoji da dobije nuklearno oružje!

Iran ne nastoji da dobije nuklearno oružje, tako da omogućava nadzor nad svojim nuklearnim objektima, izjavio je u petak predsednik Irana Hasan Rohani.

Oni koji žele da dobiju nuklearno oružje smanjuju mogućnost za njihovo nadgledanje. Mi to ne radimo – rekao je Rohani nakon svoje posete Generalnoj skupštini UN, prenela je pres služba iranske vlade.

Rohani je dodao da "treća faza smanjenja obaveza Teherana prema nuklearnom sporazumu ima veliki značaj" i da će sada "iranska strana koristiti naprednije centrifuge za obogaćivanje uranijuma"

Međutim, mi odlučno negiramo optužbe za težnju za stvaranje nuklearnog oružja – naglasio je predsednik Irana.

Govoreći na debati na 74. zasedanju Generalne skupštine UN, predsednik SAD Donald Tramp je rekao da je neophodno sprečiti Iran u nameri da stvori nuklearno oružje i rakete.

"I da hoćemo da pregovaramo uz sankcije to nije moguće"

Sjedinjene Američke Države ponudile su da ukinu sve sankcije Iranu, ali su insistirale da se sastanemo – rekao je predsednik Irana.

Kako je naveo, nemačka kancelarka, britanski premijer i predsednik Francuske su bili u Njujorku i svi su insistirali da se taj sastanak održi, preneo je Rojters.

I SAD su saopštile da će ukinuti sankcije, rekao je Rohani i dodao da je bilo rasprave o tome koje će sankcije biti ukinute i jasno su rekli da će ukinuti sve sankcije.

Ali taj potez nije bio prihvatljiv, što znači da u atmosferi sankcija i postojanju sankcija i toksičnoj atmosferi maksimalnog pritiska, čak i ako želimo da pregovaramo sa Amerikancima u okviru 5 + 1, niko ne može predvideti kakav će biti kraj i rezultat tih pregovora – naveo je Rohani.

Izvor:B92
Foto: Hasan Rohani/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter