Izvor:
22.07.2017 u 14:00
0

„RUBIN“ ZA GINISA: U Jagodini napravljen rekordni špricer od 1.000 litara!

U Jagodini je, od roze vina "Rubina" iz Kruševca i "Soda vode" iz Jagodine, napravljen špricer od 1.000 litara, do sada najveći na svetu.

Spravljanju špricera, sinoć na terasi restorana "Restoran 360 Nikola" u Turističkom kompleksu "Ðurđevo brdo", koji je bio organizator, prisustovalo je više od 1.000 Jagodinaca i turista, izjavio je Tanjugu menadžer restorana Nikola Pavićević.

Posudu sa vinom, iz hladnjače, na terasu restorana dovezao je viljuškar i postavio na jedno drveno bure, a zatim su radnici počeli da sipaju soda vodu.

Sve to uz muziku i brojne ljubitelje "dobrog špricera" a najbolji je, tvrdi Pavićević, kada je "pola-pola – pola vina a pola soda vode".

"Mešanje" vina i vode trajalo je više od sat vremena, počelo je tek nešto pre 23 sata a završili, nekoliko minuta posle ponoći.

U okviru ove manifestacije organizovano je takmičenje u brzom ispijanju špricera, koga su podržalio brojni sponzori, a svi koji su bili na ovoj manifestaciji su mogli da degustiraju napravljeni špricer.

U Jagodini je 2012. godine održano prvo pravljenje špricera, napravljen je od 800 litara, a do tada su rekord držali Italijani, Vinarija "Lazarino", sa 575 litara, objasnio je Pavićević.

"Ovim od 1.000 litara smo oborili vlastiti rekord od pre pet godina i ovo je rekord u svetu, niko nije napravio veći", rekao je on.

tanjug.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter