Izvor: Telegraf
01.05.2024 u 09:24
0

DANAS SLAVIMO MEĐUNARODNI DAN „DUDL“ RASA PASA: Poseban dan koji ljubitelji obeležavaju svakog prvog maja

IDDD dan pokrenula je 2015. godine Dženi Nort, jedna od kreatorki brenda za pse "Ripley and Rue"

Međunarodni dan pasa mešanaca čije rase imaju ime sa obaveznim nastavkom „dudl“ je poseban dan koji ljubitelji obeležavaju svakog 1. majaTog dana se odaje počast svim ljubimcima u čijem stvaranju se koristila (i dalje učestvuje) pudla.

Dan svih pasa dudl rasa promoviše brend Ripley i Rue i to je dan kada ljubitelji svih dudl rasa izvode svoje ljubimce u parkove, u duge dnevne šetnje i trude se da ih tog dana što više razmaze poslasticama i igračkama.

Međutim, ovo nije dan samo dudl pasa, već i njihovih vlasnika koji se okupljaju, druže i razmenjuju savete sa drugim vlasnicima kućnih ljubimaca, prenosi Dogster.

Ako ste vlasnik predstavnika neke od dudl rasa, verovatno svog psa smatrate članom svoje porodice. Ova divna stvorenja zaslužuju mnogo više od povremene poslastice i pohvale i to je ideja koja stoji iza Međunarodnog dana dudl rasa i to je prilika svih „dudl“ vlasnika da proslave to što čuvaju ljubimce ove mešovite rase.

GRAĐANI VAŽNO : Oglasio se PIO fond!

Međunarodni dan dudl pasa, poznat i kao IDDD, pokrenula je Dženi Nort 2015. godine. Nort je jedna od kreatorki „Ripley and Rue“, brenda robe za pse, a imena Ripley i Rue potiču od dva omiljena dudl psa Dženi Nort.

Ova zabavna manifestacija ima zvaničnu Instagram stranicu sa preko 80 hiljada pratilaca.

Ono što je najbolje u dudl danu je to što proslavlja sve „dudl“ rase, a ne samo odabranu.

Dudl pas je bilo koji mešanac standardne pudle, minijaturne ili toj pudle i neke druge rase. Dudl psi postali su popularniji otkako je odgajivač Voli Konron počeo da uzgaja ovu rasu ukrštajući labradora sa standardnom pudlom: četvoronožni roditelji dobili su tri štenca koje je Konron nazvao labradudli. Iako je javnost obavestio o tome da se šalio sa izborom imena za nove pse, nije dugo potrajalo, a ljudi su poželeli da imaju baš tog ljubimca.

Ostalo je istorija.

Danas postoji više od 44 „dudlova“, mešanaca pudle, u različitim oblicima i veličinama, a zainteresovani budući vlasnici mogu da nabave sve podrase, od šipadudla do patuljastog engleskog goldendudla.

Međunarodni dudl dan veliča sve pse ovih mešanih rasa i njihove vlasnike iz celog sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter