Izvor:
29.09.2018 u 08:17
0

RUSIJA POZIVA DA SE POŠTUJU PRINCIPI REZOLUCIJE 1244: Sporazumi između Beograda i Prištine u kojima je posredovala EU se ne primenjuju!

Rusija će podržati rešenje za problem Kosova koje će biti prihvatljivo za Srbiju i poziva vlasti u Beogradu i Prištini da vode dijalog u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, u obraćanju na 73. sednici Generalne skupštine UN u Njujorku.

– Rusija poziva sve strane da se angažuju u dijalogu u skladu sa principima Rezolucije 1244 i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju – kazao je šef ruske diplomatije.

– Sporazumi između Beograda i Prištine u kojima je posredovala EU se ne primenjuju – dodao je Lavrov.

On je naveo da se međunarodno vojno prisustvo koje je odobrio Savet bezbednosti UN transformiše u američku vojnu bazu i da se stvaraju oružane snage Kosova.

– Mi pozivamo da se Balkan u celini ne pretvara ponovo u arenu za sukobe ili proglašava za nečiji domen, da se zemlje Balkana ne primoravaju da budu suočene sa lažnim izborom i da se spreče nove linije podele – dodao je Lavrov.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter