Izvor: Blic.rs
23.10.2020 u 08:43
0

SAD JE ZVANIČNO: Usvojena Uredba Vlade o POMOĆI FIRMAMA pogođenim epidemijom

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju firmi radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti Covid-19.

– Imajući u vidu ekonomsku neizvesnost uzrokovanu pandemijom zarazne bolesti, država mora da poseduje odgovarajuće mehanizme za blagovremeno delovanje u cilju očuvanja ekonomske stabilnosti i održavanja privrednih aktivnosti – navodi u saopštenju sa sednice Vlade

Naime, ovom uredbom bliže se uređuju uslovi i kriterijumi za ocenu usklađenosti državne pomoći koja se dodeljuje radi podizanja likvidnosti kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu, a koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama zbog epidemije.

Mera je prevashodno namenjena podizanju likvidnosti učesnika na tržištu putem dokapitalizacije, kao jednim od instrumenata državne pomoći.

SVE O SPORTU

MOĆ DVORANE ALEKSANDAR NIKOLIĆ! AKTUELNI PRVAK EVROPE PORAŽEN: Heroj veličanstvene pobede oduševio navijače Zvezde izjavom posle utakmice

U KK MLADOST SCENA ZA PAMĆENJE: Košarkaši iz Zemuna, svom saigraču iz Malija darivali nešto o čemu je ceo život sanjao! (VIDEO)

CRNO-BELI SE OKREĆU NOVIM IZAZOVIMA: Mekintajer ZADOVOLJAN TREIJUMFOM

Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kojom se propisuje obaveza za preduzetnike koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, u trgovinskim centrima i sličnim objektima, da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.

Trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje mere nošenja ličnih zaštitnih maski.

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila 180 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Ovaj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter