Izvor:
04.05.2019 u 07:00
0

SEUL:  Severna Koreja ispalila nekoliko projektila kratkog dometa sa istočne obale!

Severna Koreja ispalila je danas nekoliko projektila kratkog dometa sa istočne obale zemlje, koji su leteli od 70 do 200 kilometara u pravcu severoistoka, saopštila je južnokorejska vojska.

Prvobitno je iz Seula rečeno da je u pitanju lansiranje rakete, ali je vojska kasnije dala nejasniji opis događaja.

Ako je reč o raketi, to bi bilo prvo lansiranje otkada je Severna Koreja u novembru 2017. godine ispalila interkontinentalnu balističku raketu.

Neposredno posle tog testa, Pjongjang je objavio da je nuklearni arsenal zemlje kompletiran, a zatim je izrazio spremnost za mirovne pregovore s Južnom Korejom i SAD.

Analitičari ocenjuju da Pjongjang povećava pritisak na SAD, posle neuspelog februarskog samita u Hanoju o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter