Izvor: Espreso
06.11.2023 u 07:57
1

SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Štedite uz pomoć skrivene opcije na radijatoru za koju malo ko zna

Evo kako da uštedite električnu energiju.

Podešavanje radijatora na 5 ne znači da će se soba brže zagrejati. U stvari, u stanu će biti samo suvlji vazduh i veći račun za struju.

Mnogi od nas se pitaju kako da uštede na grejanju stana.

Zimi se moraju poštovati dva pravila. Pre svega, često provetravajte stan, ali na kratko, naravno jer prostorije neće gubiti toplotu koju stvara radijator. Drugo, trebalo bi da isključite radijatore tokom provetravanja stana. Tada termostat neće početi da koristi više energije za regulisanje sobne temperature.

Važna funkcija termokape

Malo ljudi shvata da brojevi na termokapi radijatora imaju određeno značenje. Radijatori dostupni na tržištu opremljeni su termostatima sa skalom od 0 do 5. Svaki od brojeva simbolizuje temperaturu na koju će se stan zagrejati nakon odgovarajućeg podešavanja. Rezime je sledeći.

Cifra 0 – grejač održava temperaturu od 6-8 stepeni C u prostoriji

1 – biće temperatura od 12-13 stepeni C u prostoriji 2 – temperatura oko 15 stepeni C 3 – temperatura na nivou od 18-20 stepeni C. 4 – temperatura na nivou od 22-24 stepena C. 5 – temperatura čak 28 stepeni C

Podešavanje radijatora na 5 ne znači da će se soba brže zagrejati. U stvari, u stanu će biti samo suvlji vazduh i veći račun za struju.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Štedite uz pomoć skrivene opcije na radijatoru za koju malo ko zna”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter