Izvor: Alo.rs
17.05.2020 u 08:45
0

SNOVI IM PALI U VODU: Albanci u rasulu, hteli nezavisnost i prosperitet, sada se hvataju za glave

Priština u najvećem problemu do sada.

Nakon prisilne pauze od skoro dva meseca zbog pandemije, neka preduzeća su počela da otvaraju vrata za svoje potrošače. Entuzijazam za povratak na posao je počeo da se smanjuje.

Oko 95 procenata preduzeća prijavilo je pad prodaje kao rezultat pada potražnje. Ograničenje kretanja građana navodi se kao razlog smanjenja potrošnje. Preduzeća su izgubila prihode i kao rezultat toga su počela da otpuštaju radnike.

Podaci Poreske uprave tzv. „Kosova“ pokazuju da je preko 1.600 ljudi izjavilo da je izgubilo posao tokom pandemije. No, pretpostavlja se da je taj broj veći, jer veliki deo njih kompanije nisu prijavile. Desetine hiljada drugih su radili na crnom tržištu, pišu medije.

OBAVEZNO PROČITAJTE

DOKTOR SRĐA JANKOVIĆ OTKRIVA: Strah je uobičajena ljudska reakcija, nema čoveka koji ga ne oseća

„RAFALNA“ PALJBA SVETSKOG BROJA JEDAN NA PREDSEDNIKA SAD: „Tramp politizuje koronu“

ZLATAN IM VIŠE NE TREBA: Malme odlučio da protera Ibrahimovića

SEZONSKI RADNICI U NEMAČKOJ: Heroji ili kriminalci

DAČIĆ RAZVALIO HRVATE Ovo su Srbi, samo su rođeni na teritorije gde je sada Hrvatska (VIDEO)

ON JE MAŠINA: Benfika napadača ne želi da proda Junajtedu za manje od 100 miliona evra

Međunarodne finansijske organizacije za ovu godinu prognoziraju pad ekonomije Prištine. Prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda, „Kosovo“ će imati ekonomski pad od 3-5 posto, što će uzrokovati gubitak od 30-50 hiljada radnih mesta.

Svetska banka takođe predviđa ekonomski pad od 4,5 procenata, ali u najgorem scenariju, taj pad će biti i do 11 procenata. Ekonomski gubici za jedan dan, prema ministru finansija, Besniku Bislimiju, kreću se oko šest miliona evra, dok privredne komore kažu da su gubici još veći. Ali, prema njima, još je rano govoriti o pravoj šteti.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter