Izvor: Kosovo online
02.10.2023 u 11:47
0

SPREMNI ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU: Studentski centar „Priština“ u Severnoj Mitrovici nudi najbolje uslove studiranja (VIDEO)

Studentski centar „Priština“ u Severnoj Mitrovici spreman je da i ove školske godine brucošima i starijim studentima pruži najbolje uslove za studiranje i studentski život.

Studentski centar sastoji se od nudi pet studentskih domova, menzu, studentsku polikliniku, teretanu, biblioteku, čitaonice i druge prostore za aktivnosti, koji je na raspolaganju mladima koji su se odlučili za studije na severu Kosova.

Direktorka Studentskog centra „Priština“ Dragana Antonijević je rekla da su sve pripreme završene i da je spremno dočekan početak školske godine.

Ove godine je konkurisalo preko 400 studenata prve godine – brucoša. U prethodnoj godini je smešteno 75 odsto studenata koji su konkurisali za dom, dok će ove godine prohodnost biti veća, pa će 95 odsto studenata biti smešteno. Zvanično, useljenje je do 10. oktobra, međutim, imamo puno razumevanja za studente koji su sprečeni da dođu, jer su ugrožena elementarna prava ljudi, kao pravo na školovanje, pravo na slobodu kretanja, a to su civilizacijske tekovine koje su osporene danas, u 21. veku. Biće smešteni svi oni čija se imena nalaze na listama, u onom trenutku kada budu u mogućnosti da dođu i ostvare svoje pravo – kazala je Antonijević.

Petković iznosi dokaze posle kojih će sve biti jasno: POKAZAO SLIKU UBIJENOG MIJAILOVIĆA (VIDEO)

Antonijević je istakla da se svake godine, za vreme letnjeg raspusta, trude da smeštajne kapacitete poboljšaju. Pored studentskih soba, dosta pažnje je posvećeno prostorima za studentsku rekreaciju i aktivnosti, ali i ishrani studenata.

Ono što je najbitnije, hrana je visokog kvaliteta, poštuju se HASAP standardi i procedure. Mi smo prva i jedina ustanova na ovom prostoru koja poštuje te procedure. Cena hrane je propisana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, i cena sva tri obroka na dnevnom nivou je 266 dinara – poručila je Antonijević.

Direktorka Studentskog centra „Priština“ je ovom prilikom podsetila da konkurs za studente starijih godina traje do kraja oktobra, kada će se završiti rangiranje i useljenje.

Severna Mitrovica je poslednjih godina postala pravi studentski grad, koji je pored studenata sa Kosova, privlačio i mlade ljude sa teritorije Centralne Srbije, Vojvodine, ali i Crne Gore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter