Izvor: kosovoonline
01.10.2021 u 08:09
0

Srbi sa severa Kosova su i prethodnu noć proveli na barikadama na Jarinju i Brnjaku i tako ušli u 12 dan blokade ta dva prelaza!

U Briselu su u četvrtak Beograd i Priština, uz posredovanje EU, postigli sporazum o registarskim tablicama, prema kome bi  specijalne jedinice kosovske policije trebalo da se povuku sa Jarinja i Brnjaka, a barikade budu uklonjene.

Specijalne jedinice kosovske policije bi trebalo da napuste prelaze u subotu od 8 do 16 sati, a u međuvremenu njihove pozicije da preuzmu snage Kfora, da bi sačuvale sigurnost okruženja i slobodu kretanja.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ OBJAVIO: Srbija će uvek biti uz svoj narod!

Vest iz Brisela o postignutom sporazumu juče je izazvala aplauz građana koji su u blokadi na Brnjaku i Jarinju.

Prethodna noć na barikadama je protekla mirno, a Srbi su okupljeni oko vatre i u šatorima vreme provodili u razgovoru.

PROČITAJTE JOŠ: Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sa gradonačelnikom Rikardom Kinjonesom o saradnji sa Beogradom!

Ipak, da sve ne bude bez incidenata ponovo su se pobrinuli pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, koji su tokom sneme na prelazu Brnjak, oštetili desetak srpskih automobila, bez ikakvog razloga.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter