Izvor: BSC HAPPY
02.09.2023 u 09:56
1

Srbi su nebeski narod, evo zašto (VIDEO)

Među nekoliko stotina hiljada Srba i ostalih Jugoslovena koji su bili na prinudnom radu u nemačkim logorima tokom Drugog svetskog rata, ili služeći Trećem rajhu kao robovska snaga ili čameći u zatočeništvu, bilo je i na desetine hiljada oficira Vojske Kraljevine Jugoslavije.

Otac Fridrih Grisendorf održao je maja 1945. godine posmrtno slovo o srpskim i jugoslovenskim oficirima, dok su sahranjivani nekoliko meseci nakon što su poginuli u savezničkom bombardovanju Osnabrika.

ZAŠTO NE U CENTRU? Srpska heroina Milunka Savić dobiće spomenik u naselju Braće Jerković

U trenucima dok je nemački narod polako počinjao da saznaje za užase koji su nacisti počinili nad porobljenim narodima u njihove ime, otac Grisendorf je izrekao sledeće besmrtne reči:

„Naša otadžbina je izgubila rat. Pobedili su Rusi, Amerikanci, Englezi. Možda su imali bolje oružje, više vojnika, bolje vođstvo. Ali to je, u stvari, izrazito materijalna pobeda. Tu pobedu su oni odneli. Ali ovde, među nama, ima jedan narod koju je izvojevao jednu drugu i mnogo lepšu pobedu – pobedu duše, pobedu srca i poštenja, pobedu mira i hrišćanske ljubavi. To su Srbi!

Poslušajte njegove veličanstvene reči o srpskom narodu koje su ušle u istoriju:

@ispran.mozak #srbija#nebeskinarod ♬ original sound – ISPRAN MOZAK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Srbi su nebeski narod, evo zašto (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter