Izvor: Alo.rs
06.11.2023 u 18:01
0

SRBIJA USKORO NA UDARU 3 LEDENA TALASA: Meteorolog otkrio detalje u dugoročnoj prognozi

Nesvakidašnji prirodni fenomeni nad Srbijom i Evropom, pretopla jesen, vetar sličan buri na zapadu Srbije, u isto vreme Aurora borealis na severu zemlje, poplave i vetrovi orkanskih jačina… sve to sve više intrigira i zabrinjava naučnike i klimatologe. Poplave i vetrovi jačine od 200 km/h napravili su haos u regionu, a meteorolog Ivan Ristić ističe da nema bojazni da i nama prete iste nepogode. Međutim, kako najavljuje, sledi nam „interesantna zima sa čak tri ledena talasa“.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Kišovito, od poslepodneva pljuskovi, najviše do 22 stepena

Oblak koji se juče nadvio nad Srbijom napravio je puno problema, ističe meteorolog Ristić.

– Danas se konačno malo razvedrilo. Juče je došao oblak i napravio je puno problema. Malo se smirilo sada. Evropu je zahvatio taj ciklon „Kiron“. Pritisak je bio u centru ciklona 65-70 milibara niži od normalnog. Vetrovi su bili preko 200 km/h. Mi smo bili što se toga tiče malo pošteđeni koliko toliko. Kod nas su dostizali oko 100 km/h, ali svi vetrovi koji su preko 70 km/h mogu da izazovu materijalnu štetu – kaže meteorolog Ivan Ristić.

Tri hladna talasa ove zime, pred kraj jeseni i prve pahulje

Kada je u pitanju treća dekada jeseni, meteorolog Ristić očekuje ozbiljnije zahlađenje, a možda i neku pahulju.

Meteorolog Ristić prognozira da bi ova zima mogla biti daleko zanimljivija od prethodne. Kako ističe, očekuju nas tri hladna talasa.

– Prema nekim dugoročnim prognozama, očekujemo tri hladna talasa. Prvi talas bi bio nakon Nove godine – od Božića do posle 20. januara i on bi bio najduži. To bi ujedno bio i najhladniji period ove zime. Novi hladni talas bio bi u drugoj dekadi februara, i treći u prvoj dekadi marta. Mislim da će biti snega – kaže Ristić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter