Izvor: tanjug
24.11.2021 u 12:51
0

Stefanovic obišao pogon Vojnograđevinske ustanove u Šapcu

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas u Šapcu pogon za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove „Beograd“.

On je izrazio zadovoljstvo jer je vojno građevinska ustanova poslednjih godinu dana napravila značajan iskorak i, kako je naglasio, uspela da postigne da izgradnja bude na rekordnom nivou.

Pored postojećih, kako je istakao ministar u Šapcu, učestvuju u izgradnji kovid bolnica, fabrike vakcina, projektovanju i nadzoru objekata, što predstavlja ozbiljan rad inženjera.

Pored toga, Stefanović je naglasio da se na aerodromima grade novi hangari, ali i unapređuju vojni objekti koji su vremenom devastirani.

-Ako se država bude odlučila za ponovno uvođenje redovnog služenja vojnog roka, hoćemo da imamo kasarne koje će biti potpuno spremne za prijem mladih ljudi, opremljene sanitarnim čvorovima, toplim i urednim spavaonicama, ishranom, i da u vojnom roku budu smešteni u savremenim objektima- naglasio je ministar odbrane.

Prilikom obilaska pogona za preradu drveta u Šapcu, gde se proizvode prozori, vrata i nameštaj, Stefanović je istakao da ovde rade ljudi koji se bore za opremanje vojnih objekata.

On je istakao da će država nastojati da obezbedi uslove da budu još efikasniji i konstatova da je potrebno zaposliti još inženjera.

Zahvalio se predsedniku Republike Aleksandru Vučiću na povećanju plata za zaposlene u ministarstvu.

-Mi smo novim budžetom dobili povećanje plata od osam posto za sve zaposlene u Ministarstvu odbrane, što je drugo, posle ministarstva zdravlja, povećanje, a ono je veoma značajno i veliko. To je motiv, obaveza i dodatni stimulans za sve u sistemu- istakao je Stefanović.

Naveo je da će se investirati u nabavku opreme, građevinskih mašina za čitavu vojnu građevinsku ustanovu, kako bi sopstvenim snagama mogla da održava postojeće objekte, ali i gradi nove.

-U narednoj godini planirana je izgradnja novih sportskih hala, hangara i izgradnje kasarne u Loznici i jednu od faza kasarne u Pirotu-istakao je Stefanović i najavio publikovanje knjige u kojoj će biti predstavljeno šta je urađeno uz podršku Vlade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter