Izvor: Alo.rs
10.04.2024 u 11:45
7

STIŽE NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE: Evo ko ima pravo na nju, fanatastične vesti iz PIO fonda

Savez penzionera realizuje akciju, uz sredstva Fonda PIO, podele paketa solidarnosti koje će u narednom periodu dobiti oko 55.000 najugroženijih penzionera.

Savez penzionera realizuje akciju, uz sredstva Fonda PIO, podele paketa solidarnosti koje će u narednom periodu dobiti oko 55.000 najugroženijih penzionera.

Prijava je počela danas i trajaće do 29. aprila u svim opštinskim penzionerskim udruženjima, kazao je sekretar Saveza penzionera Dragan Petković.

Osnovni kriterijum je da penzija ne prelazi 21.776 dinara a takvih je u Srbiji oko 400.000.

Međutim, među njima je najbrojnija grupa poljoprivrednih penzionera, vlasnika zemljišta, čije socijalne karte još nisu poznate, ukazuje Petković.

Paketi će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu a njihova veličina i sastav biće prilagođeni svakom korisniku, odnosno njegovom imovnom stanju.

Penzioneri se prijavljuju opštinskim udruženjima koja će formirati komisije a one će zatim odlučiti, odnosno proceniti, ko će pakete dobiti, poznajući stanje na terenu.

U svakom slučaju, cilj je da paketi solidarnosti stignu do najugroženijih penzionera, onih kojima su najpotrebniji, pa će se, tako, gledati i da li je u pitanju samohrana osoba, zatim godine starosti, zdravstveno stanje i slično, kaže Petković.

On je najavio da će podela prvih paketa krenuti 20. maja, a da je plan da se ceo proces širom Srbije završi za mesec dana, do 20. juna.

Kako su najavili iz Saveza penzionera, u planu je da do kraja godine bude sprovedena, takođe uz pomoć sredstava Fonda PIO, još jedna podela paketa solidarnosti najugroženijim penzionerima.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “STIŽE NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE: Evo ko ima pravo na nju, fanatastične vesti iz PIO fonda”

  1. Kako vas nije sramota da ponizavate penzionera sa paketom. Povecajte im penzije da mogu normalno da zive. Sta se desava sa ljudima koji su u godinama i na birou koji nemaju nikakva primanja. Bitno je da predsednik opstine ima 4 stana koja je prigrabio kada su on i njegov brat dosli na vlast i 3 lokala u Prvomajskoj koja izdaje i siri se kao kuga. SRAM VAS BILO. DOSLI DIVLJI OTERALI PITOME…

    0
    0
    Odgovori
  2. Pakete treba svim penzionerima podeliti kad idu na glasanje idu svi a nesamo oni koi imaju male penzije zato treba dasmo svi jednaki toje mlogima dosadilo .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter