Izvor:
25.07.2018 u 11:18
0

STVORILI USLOVE ZA BRZO ŠIRENJE POŽARA: Udari vetra od 120 kilometara delimično krivi za pustoš!

Visoka temperatura i udari vetra koji su dostizali rekordnu brzinu od 120 kilometara na čas delimično su krivi za pustoš koju su iza sebe postavili požari na Atiki, izjavio je preofesor astronomije i šef Nacionalne opservatorije Atine Manolis Pleionis..

Velika brzina vetra sigurno je stvorila uslove za brzo širenje požara, rekao je Pleionis i dodao da je brzina vetra bila rekordna u poslednjih osam godina koliko dugo postoje stanice za praćenje vremena.

Prosečna brzina vetra bila je 65 kilometara na čas, a dostizala je čak i brzinu od 120 kilometara na sat, rekao je on. Na pitanje da li se brzina vetra može predvideti, profesor je odgovorio da se bolje predviđaju prosečni udari vetra.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter