Izvor: Blic
07.08.2020 u 16:57
0

SVAKA ČAST: Građanima Valjeva se SMUČILO da gledaju SMEĆE na ČUVENOM IZLETIŠTU pa su ZAVRNULI RUKAVE! (VIDEO)

Grupa Valjevaca pod nazivom „Gračanska patrola“ pozvala je danas sugrađane na akciju čišćenja obala reke Gradac, omiljenog gradskog izletišta i kupališta, a kada su volonteri stigli na lice mesta pojavila se i ekipa gradske čistoće „Vidrak“, iako smeće na obali reke nepokupljeno stoji već mesec dana!

Poslednjih nedelju dana neformalna grupa građana „Gračanska patrola“ preko društvenih mreža pozivala je Valjevce da im se na današnji dan pridruže u čišćenju priobalja Gradca koje je već mesec dana zatrpano raznovrsnim đubretom.

Naime, kako bazeni SRC „Petnica“ zbog epidemiološke situacije ne rade, Gradac sa svojim bujnim zelenilom pruža odličnu zaštitu od sunca i već je nekoliko poslednjih vikenda kupalište na koje dolazi veliki broj građana.

OVO MORATE ZNATI

TUGA! Na treningu IZNENADA preminuo Majkl Odžo, košarkaš Crvene zvezde!

JEZIVO: Kupili MALOLETNU DEVOJČICU zbog BRAKA u Nemačkoj, majka podvodila ćerku!

GAK SAOPŠTIO: Nijedan vrtić u Beogradu nije zatvoren zbog zaraze korona virusom!

„NISAM JOŠ ZREO ZA PENZIJU ZATO SAM I UPISAO TRENERSKU“ Predsednik VUČIĆ otvorio PANDORINU KUTIJU! (FOTO)

Iza njih, međutim, ostaju prave mini „divlje“ deponije koje i pored mnogobrojnih apela JKP „Vidrak“, zaduženo za čistoću Valjeva, nije uklanjalo.

Danas, međutim, kada su se aktivisti „Gračanske patrole“ i zainteresovani Valjevci u dogovoreno vreme sastali kod „plavog“ mosta, na opšte iznenađenje na istu lokaciju došli su i radnici „Vidraka“ sa nalogom da uklone smeće.

– Situacija je ako ne tragična, ali svakako komična. Danima smo apelovali da nadležne gradske službe uklone gomile smeća sa reke, ali kako niko nije reagovao, odlučili smo da se sami organizujemo i pozovemo sugrađane u akciju. I eto, danas kada smo se okupili, vlasti su poslale „Vidrak“ da čisti. Super ste, majke mi, ovo đubre danima stoji ovde! Ali dobro, nećemo se svađati, najvažnije je da reka bude očišćena – objavio je, neposredno pre početka akcije čišćenja, u svom video zapisu na Fejsbuku Vladimir Radovanović, jedan od inicijatora iz „Gračanske patrole“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Iz ove neformalne grupe najavili su da će akcije čišćenja Gradca nastaviti, s obzirom da na obalama naročito subotom i nedeljom izletuje veliki broj ljudi, „a samo prošlog vikenda se ovde obilno roštiljalo, okretali su se prasići na ražnju, pilo se i uživalo, a niko iza sebe nije pokupio smeće“.

Iz „Vidraka“, pak, stiglo je objašnjenje da nije bila namera da se „minira“ akcija građana, već da su, pošto su na društvenim mrežama videli najavu volonterskog čićenja, „samo“ poslali kamion da se u njega spakuju džakovi sa pokupljenim smećem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter