Izvor:
07.04.2019 u 12:54
0

SVETSKI DAN ROMA: Ministarstvo kulture i informisanja uputilo danas svim građanima romske nacionalnosti čestitku!

Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je danas svim građanima romske nacionalnosti čestitku povodom Svetskog dana Roma (8. april) u kojoj se ističe da taj praznik "treba da nas podseti da svaki dan moramo da brinemo o stvaranju jednakih uslova i poboljšanju života svih pripadnika manjinskih zajednica".

Ministarstvo kulture i informisanja se, kako je navedeno, intenzivno zalaže za razvoj i unapređenje položaja Roma u Srbiji.

Od uvođenja projektnog sufinansiranja Ministarstvo podržava projekte i programe na romskom jeziku, odnosno projekte koji su namenjeni romskoj populaciji.

Broj prijavljenih i podržanih projekata koji je namenjen informisanju ove manjinske zajednice raste iz godine u godinu, kao i iznos sredstava koja Ministarstvo izdvaja za njihovu realizaciju, navodi se u saopštenju.

U 2018. godini za informisanje Roma izdvojeno je 12 od ukupno 40 miliona dinara na Konkursu za informisanje nacionalnih manjina.

Ministarstvo kulture i informisanja će, kako se navodi u saopštenju, nastaviti da daje svoj doprinos osnaživanju i unapređenju položaja romske manjine u zemlji.

Veoma je važno graditi bolju i jednako dobru budućnost za sve građane Srbije – smatraju u Ministarstvu kulture.

Izvor: Tanjug
Foto: www.kultura.gov.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter