Izvor:
15.06.2019 u 14:47
0

TURSKA: EU ne može biti „pouzdani akter“ po pitanju Kipra!

Turska je kritikovala lidere južnoevropskih zemalja zbog toga što su pozvali EU da razmotri preduzimanje akcije protiv Ankare povodom njenog nastojanja da realizuje bušotine za gas u vodama gde Kipar ima isključiva ekonomska prava.

Tursko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je u subotu da deklaracija koju su izdali lideri Francuske, Italije, Grčke, Portugala, Španije i Malte pokazuje da EU ne može biti "neutralni i pouzdani akter" u rešavanju pitanja podeljenog Kipra.

Ministarstvo je pozvalo države EU da priznaju jednaka prava kiparskih Turaka nad resursima ostrva. Dodaje se da je Turska, koja je poslala bušilicu na zapadnu obalu Kipra, odlučna da zaštiti ta prava.

Kiparska vlada nije to javno obznanila, ali je izdala međunarodne naloge za hapšenje posade broda i stranih zvaničnika kompanija koji pomažu u bušenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter