Izvor:
11.04.2018 u 16:15
0

Turski predsednik i dalje juri „guleniste“: Erdogan najavio nova hapšenja na Kosovu!

Turski predsednik Režep Tajip Erdogan najavio je nova hapšenja sledbenika pokreta FATO, kojim rukovodi verski lider u egzilu, Fetulah Gulen, na Kosovu i Metohiji.

Erdogn je, kako prenosi agencija MIA, to najavio na skupu njegove vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP).

Erdogan je rekao da nedavna hapšenja Gulenista na KiM, 29. marta, neće biti poslednja operacija protiv, kako je naveo, "balkanskih struktura terorističke organizacije" sledbenika Gulena.

Šestoica uhapšenih Gulenista na Kosovu optuženi su za vezu sa Gulenovim pokretom i direktnom vezom za pokušaj državnog udara u Turskoj u julu 2016.

Erdogan je istovremeno pozdravio operaciju Turske nacionalne obaveštajne službe (MIT) u centralnoj Africi u Gabonu, u kojoj su uhapšene tri osobe, za koje se sumnja da su povezani s Gulenovim pokretom.

Tri Turska državljanina uhapšena su u Gabonu i deportovani u Tursku, gde će im se suditi u vezi sa Gulenom, koji već nekoliko godina živi u, kako se navodi, dobrovoljno izgnanstvo u SAD.

tanjug.rs
Foto: Twitter/SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter