Izvor: Happy BSC
09.12.2021 u 16:32
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Teška životna priča ŽRTVE IZVRŠITELJA! (FOTO)

Pravda i nepravda prilikom svakog izvršenja. Izvršitelji su jedna od najnepopularnijih zanimanja u Srbiji. Ukinuti su propusti o minimumu koji su ranije postojali. 

Gosti emisije „Posle ručka“ bili su:  Vujadin Masnikosa, Potpredsednik Komore izvršitelja, Đurđeski Dragan, Bosko Stevanovski, Trifković Nedeljko i Ugljesa Grgur, detektiv, pravnik.

Dragan Đurđeski sebe predstavlja kao žrtvu izvršitelja, evo zbog čega je to tako:

-Ja nisam bio predmet izvršenja, bila je moja supruga. Bio je odvojeni deo prostorije koji nema veze sa mojom pekarom. Ja nisam bio ni opomenut. Taj prostor koji je bio predmet izvršenja, tu su bila deca i zamolio sam izvršitelja da ne budu neki problemi, iseliću ja taj deo. Sve je to odrađeno, iseljeno je, odneo sam stvari po podrumima, a stvari koje su ostale, neki ormani, oni su rekli neka ostane. Ta prostorija to je deo kuće, jedna šestina. To je moj i deo moje supruge, započeo je priču Dragan.

-Moguće su ove stvari o kojima gospodin govori. Zaslužuju pažnju javnosti, da bi se razumelo o čemu se radi. U tom postupku uvek učestvuju dve strane, kao što gospodin pokušava da zaštiti te stvari, tako imamo i poverioca, pa bi trebalo da presuda bude pravedna. Svaki čovek oseća da li je pravda zadovoljena, kada nije, onda građanin se protivi njenom izvršenju, rekao je Masnikosa.

-Ova tužna priča ovog čoveka me je emotivno pogodila, od strane javnog izvršitelja napravljeno  je krivično delo. Taj javni izvršitelj je pobegao, nema ga 10 dana, to je ključno. Pomažemo ljudima koliko možemo. Javni izvršitelji se bogate i čine zla ljudima. Drže se nekog prava, ali postoji neki kodeks, neke norme. Njemu su i kuče odneli, rekao je detektiv Grgur.

-Tako je, odvedeno mi je i kuče. Kada sam otišao u Ministarstvo pravde, oni su bili zapanjeni. Nikada meni ništa nije uručeno. Zlo su napravili, i srušili krov, a crepove trpaju. Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv izvršitelja, objasnio je Dragan.

Žrtva izvršenja je i Boško Stevanoski, koji je radio geodetske poslove na prostoru Draganove pekare.

-Ja radim geodetske poslove. Ja sam ključno vezan za imovinu i ta prava imam. U Savskoj ulici imam 150 suvlasnika – gde piše zajednička svojina. Bez ikakvog udela, svi su jedan drugom suvlasnik. Na istom placu su svi zajedno, to je ceo problem. Ja sam izmerio kuću, a odjednom oni ruše tu pekaru, rekao je Stevanoski.

-Od ’87.godine, 32 godina sam se sudio. Na mojoj parceli izgradili su objekte. Tužilaštvo radi već trideset godina, nikada nije podnelo optužnicu. Ja sam ovo skoro sve završio, došao sam ovde samo da pomognem. Za ovu kuću imamo poravnanje, naglasio je Trifković Nedeljko. 

-Ja imam kuću i pekaru. Kuća koja je kupljena, ja sam tražio da se uknjiži i na suprugu i na mene, to je jedna šestina. Ta zgrada ima nas petoro koji živimo na tom placu. Ja sam svoju šestinu prodao, ja i žena smo se razveli. Imam troje dece i potkrovlje koje sam pripremao za budućnost svoje dece. Supruga je otišla, a ja sam tu živeo, a ona je povremeno dolazila. Stvari sam odselio u pekaru, ali ne i svu dokumentaciju. Ja nisam u dugove za pekaru i ovo nikada ušao. Žena je ušla u dugove i to je bilo izvršenje za njen deo. Deca su otišla za Švajcarsku nakon izvršenja, jer im je jasno da nemaju gde da žive. Žena je otišla u Makedoniju i povela najmlađeg sina. Za to vreme ja sam živeo u pekari i u tom delu, jer niko nije tražio da izađem odatle, jer njima ne treba kuća nego plac. Niko nije spominjao moju pekaru, tu je građeno sve da se svi preselimo iznad pekare. Njima treba moja pekara i plac da nešto zidaju. Pretili su mi, pričao je svoju priču Dragan.

-Došao je izvršitelj sa 15-20 policajaca!  Videli sve prayno, tražili mi ključeve, oba. Rekao mi je da mogu da uzmem kad god hoću svoje stvari. Onda je ušao u pekaru i rekao da ništa više nemam. Pitao sam policajca, rekao mi da tražim komandira.  Policija mi je rekao da izađem i kada nisam hteo, rekli su: hoćeš milom ili silom. Vezali mi pozadi ruke i odveli u stanicu. Oslobodili su me, ali nisam imao gde da idem. Moj advokat nije podneo krivičnu prijavu protiv policije, podneo je protiv izvršitelja. Zvao sam predsednika opštine Zvezdara i našao mi je smeštaj. Rekli su mi da pekara nema veze sa tim. Dva dana sam po tramvajima se vozio da se ugrejem. Ministarstvo pravde  je odmah reagovalo, rekao je Dragan. 

-Oni su srušili celu pekaru. Investitor je sve srušio, posle tri dana nakon što su me iselili.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter