Izvor:
28.06.2019 u 13:07
0

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Po kom osnovu se sudnice u sudovima u Srbiji ustupaju nevladinim organizacijama?!

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) zatražilo je od Vrhovnog kasacionog suda (VKS) da kaže po kom osnovu se sudnice u sudovima u Srbiji ustupaju nevladinim organizacijama.

Takođe pita da li su sudnice dostupne svima koji žele da organizuju komercijalne događaje bez plaćanja najma prostorija, van radnog vremena suda, kao i kojim kriterijumima je propisano – kome su sudnice dostupne radi sprovođenja projekata.

Istovremeno ponovo pozvao Vrhovni kasacioni sud da kaže li je bio upoznat i da li je zauzeo stav u vezi sa sprovođenjem projekta ''''Otvorena vrata pravosuđa'''' čiji je nosilac JUKOM.

Ukoliko je zauzet stav u vezi sa tim projektom, UST očekuje da VKS dostavi zapisnik sa sednice na kome je zauzet, navodi se u saopštenju ovog strukovnog udruženja.

Zahtevom za informacije od javnog značnja UST je tražilo od VKS i da ga obavesti kojim aktom je ugovorena saradnja tog suda, Osnovnog suda u Ivanjici i JUKOM-a, povodm panel diskusije održane 24. juna u ivanjičkom sudu.

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter