Izvor: Alo.rs
28.05.2020 u 08:14
0

VAŽNOST DANAŠNJEG DANA: Ćirilica preuzela kormilo

Sve se promenilo preko noći

Na današnji dan, 28. maja 1834. godine, srpski jezik je zvanično uveden kao službeni u prepisci s turskim vlastima, koja je dotad vođena isključivo na turskom jeziku. Bila je to ogromna pobeda Kneza Miloša Obrenovića, koji je jedan od najuspešnijih srpskih političara svih vremena. 

OVO MORATE ZNATI

BORIM SE PROTIV GRUPE VEOMA ZLIH LJUDI! SVI STE NJIHOVE ŽRTVE i oni su OPASNOST ZA SVET!

ATENTAT NA MENE JE NARUČEN IZ CRNE GORE! Mi se borimo za prava SVIH GRAĐANA I TO NEKIMA SMETA! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO U SREDU OD 22 ČASA! NIKADA ISPRIČANA ŽIVOTNA PRIČA IVICE DAČIĆA U „GLAMUR SPECIJALU“! (VIDEO)

Uvođenje srpskog jezika značilo je ogromnu diplomatsku pobedu i novi korak napred ka oslobađanju od turskog ropstva, koje je delimično ukinuto 1878. godine na Berlinskom kongresu, kad je Srbija dobila nezavisnost, da bi potpuno oslobađanje usledili početkom 20. veka, tokom Balkanskih ratova, kad su Turci proterani sa Kosova i Metohije i iz Makedonije.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter