Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
09.12.2023 u 07:27
0

VELIKA SLAVA KOD SRBA: Zarad mira u svom domu dve stvari nikako nemojte raditi, ali jedno obavezno učinite ako ste pravi vernik

Sveti Alimpije Stolpnik rođen je u Andrijanopolju u šestom veku.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Svetog Alimpija Stolpnika. Ovaj svetac je u postu i molitvi na stubu proveo više od pola veka.

Sveti Alimpije Stolpnik rođen je u Andrijanopolju u šestom veku. U mladosti se udaljio na neko grčko groblje van grada, za koje se verovalo da je mesto puno demona i nečistih sila.

Tu je postavio krst, sagradio hram i podigao stolp, stub, na kojem je, u postu i molitvi, proveo 53 godine. Zbog toga je i nazvan Stolpnik. S vremenom, ljudi su počeli da ga poštuju i dolaze radi utehe, pouke i isceljenja.

SUTRA SLAVIMO SVETOG ALIMPIJA: Ovo treba da učinite ukoliko želite bezuslovno ZDRAVLJE

Poživeo je, po mišljenju jednih, stotinu, po mišljenju drugih, 112 godina. Njegove mošti i danas su isceliteljske. U Srbiji se Sveti Alimpije Stolpnik slavi kao krsna slava, uvek posna zbog božićnog posta.

U narodu se priča da je zaustavljao kugu i gubu, odbijao nezdrave vetrove i činio razna druga čuda. Zbog toga danas treba otići u crkvu što ranije kako bismo čitave naredne godine bili zdravi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter