Izvor:
25.02.2017 u 18:56
0

VELIKI OPREZ: Ako se vaš imejl nađe na OVOM SPISKU bićete u problemu!(foto)

Na imejl adrese mnogih kompanija ovih dana pojavila se poruka sa sumnjivom ponudom – privrednicima se nudi 800.000 imejl adresa privatnih lica, firmi, institucija i udruženja za 20.000 dinara.

Nepoznat je način na koji su pomenute mejl adrese prikupljene od korisnika, a u ponudi tvrde da "ovako čistu bazu mejlova nema niko u Srbiji", piše dnevni list Danas.

Ovakve baze služe za reklamiranje preko mejla, to jest slanje neželjenih ili "spam" poruka korisnicima. Nejveće platforme za elektronsku poštu, poput Guglovog džimejla ili jahua odavno su razvile algoritme koji ovakve mejlove prepoznaju i odmah ih skladište u "spam sanduče" jer korisnici, zbog bombardovanja neželjenom, nisu mogli da vide svoju elektronsku poštu.

Međutim, ljudi koji nude 800.000 srpskih mejl adresa tvrde da za to imaju rešenje.

– Na internetu je razvijena čitava nauka da se spreči spam – da je to lako, svi bi slali milione mejlova svaki dan, reklamirajući svoje firme ili političke stranke. Zato smo napravili softver koji dobijate uz mejlove koji omogućava masovno slanje od svoje kuće – piše u ponudi.

Zavarava algoritam koji prepozanje spam

U njoj se dalje objašnjava da pomenuti softver radi tako što koristi spoljne servere i-mejl provajdera i šalje jednu poruku svakih 10 do 15 sekundi, da bi izgledalo kao da poruke šalje čovek i tako bio zavaran algoritam koji prepoznaje "spamera".

Danas
Foto:Pixabay/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter