Izvor:
13.10.2016 u 18:47
0

VELIKI PROBLEMI U KRAGUJEVCU: Radnici Zastava INPRO tri dana štrajkuju glađu!

Radnici Zastava INPRO, njih 28, treći dan štrajkuje glađu i traže smenu direktora, preispitivanje poslovanje i privatizacije dela firme, isplatu neisplaćenih zarada, prevoza i jubilarnih nagrada.

Štrajkači su invalidi rada druge i treće kategorije i traže poštovanje stečenog prava iz Protokola koji je potpisan sa Vladom Srbije, kao i povraćaj, kako su naveli, nezakonito odbijenog novca u iznosu od 10 odsto od zarađenog dohotka za meru štednje, da radnici koji su uzeli socijalni program napuste fabriku, preispitivanje izdavanja invalidskih rešenja i "prekid sa mobingom i diskriminacijom invalida rada".

Predstavnik štrajkačkog odbora Stevan Pušonja rekao je agenciji Beta da je od sinoć Hitna pomoć intervenisala tri puta i da je troje radnika primilo infuziju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Štrajkači su kazali da ne pristaju da budu tehnološki višak i ne prihvataju socijalni program pod dosadašnjim uslovima.

Štrajk glađu 28 radnika Zastava INPRO počeo je u ponedeljak popodne.

Novosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter