Izvor:
14.10.2016 u 16:09
0

VELIKI ŠVERC MIGRANATA: Policija ima pune ruke posla

Slovačka policija uhapsila je grupu slovačkih krijumčara izbeglica koja je po ceni od 1.000 evra po osobi, za godinu dana prošvercovala nekoliko stotina izbeglica u Nemačku i Italiju krijući ih u rezervoarima kamiona.

Slovačka jedinica za borbu protiv nelegalne migracije uhapsila je u utorak petoricu Slovaka i pretresla četiri kuće u naseljima u zapadnoj Slovačkoj, gde je zaplenila mobilne telefone i prave i lažne isprave za kamione u kojima su krijumčari prepravljali rezervoare i teretni prostor za skrivanje izbeglica.

"Migrante su prevozili u vozilima adaptiranim na razne načine. Sredinom prošle godine prevozili su četvoricu izbeglica iz Irana i Avganistana u specijalno adaptiranom rezervoaru za gorivo. Pokušaj im nije uspeo i otkrili su ih na teritoriji Mađarske", kazala je danas za slovačke medije portparol policije Denisa Balogova.

Prema istrazi slovačke policije, organizovana krijumčarska banda najmanje godinu dana manje i veće grupe migranata preuzimala bi na teritoriji Mađarske i po ceni od 500 do 1.000 evra po migrantu, a potom ih sakrivene u kamionima prevozila, pre svega u Nemačku i Italiju, ali i druge zemlje Evropske unije.

Policija ima čvrste dokaze za šverc najmanje 300 izbeglica u poslednjih godina dana, koliko je grupa aktivna.

Na švercu izbeglica zaradili su najmanje 150.000 evra, a sada im preti da "zarade" i od sedam do 10 godina zatvora.

Novosti.rs
Foto: cas.sk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter