Izvor:
10.03.2018 u 19:36
0

VESIĆ: U narednih nekoliko meseci počinjemo kompletnu rekonstrukciju Krađorđeve ulice, između Brankovog mosta i beogradske Tvrđave!

U narednih nekoliko meseci počinjemo kompletnu rekonstrukciju Krađorđeve ulice, između Brankovog mosta i beogradske Tvrđave, rekao je Goran Vesić.

Član Predsedništva SNS i gradski menadžer Goran Vesić je izjavio velika pobeda na gradskim izborima znači i veliku odgovornost da se nastavi sa svim projektima menjanja Beograda na bolje i najavio da će za nekoliko meseci početi kompletna rekonstrukcija Karađorđeve ulice.

"Građani su nam odali priznanje i rekli – radili ste dobro, ali to je i velika odgovornost da nastavim sa ovim projektima", rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Vesić, koji je gradski menadžer, rekao je da sada treba nastaviti sa projektima zahvaljujući kojima Beograd svakog dana postaje bolje mesto za život.

"U narednih nekoliko meseci počinjemo kompletnu rekonstrukciju Krađorđeve ulice, između Brankovog mosta i beogradske Tvrđave. Radimo celu Savsku promenadu, od Beograda na vodi pa sve do beogradske Tvrđave, što je nastavak Savske promenade", rekao je Vesić.

Kako kaže, taj deo grada će biti potpuno uređen.

"Na Kosančićevom vencu, tamo gde se završava ulica Kralja Petra, biće nova Gradska galerija i lagumom će moći građani da dođu iz Karađorđeve ulice na Kosančićev venac, a samim time pešice kroz Kralja Petra do Knez Mihajlove. To je prvi put da povezujemo i fizički reke sa centrom Beograda, pored pasarele koju radimo kod Beton hale", naveo je Vesić.

On je podsetio da su uređene fasade u Savskoj i Karađorđevoj ulici da građani tek sada mogu da vidi kakvi su bili objekti u tim ulicama. Kazao da su uređeni mnogi delovi Beograda i da će biti nastavljeno uređenje pešačke zone u centru Beogradu.

Podsetio je da je prethodnih nekoliko godina uređeno 20.000 kvadrata pešačkih zona. Vesić je rekao da su osvežene fasade na Kosančićevom vencu, napravljen novi trg kod ambasade Austrije, ugrađeno je skoro 8.000 metara kvadrata kamenih kocki, postavljeni su kandelabri.

Zasađeno je tu i 11 novih stabala i sređeno 35 fasada, kuća Mike Alasa i drugo. Vesić ističe da je cilj da taj deo postane mesto gde će se okupljati umetnici.

Izvor: B92
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter