Izvor: Happy BSC
20.09.2021 u 18:17
0

VLADIMIR VASIĆ ZA „TELEMASTER“: Nisu pobedile banke ni bankari, ovde je pobedila Srbija!

Odluka Vrhovnog kasacionog suda ide u prilog bankama, kako na ovu odluku gledaju u Udruženju banaka Srbije govorio je za „Telemaster“ Vladimir Vasić generalni sekretar Udruženja banaka Srbije. 

-Ovde nema potrebe da iko likuje. Mi smo govorili o ovom problemu još pre nekoliko godina. Sada imamo situaciju da je Vrhovni kasacioni sud na to jedno „ali“, budući da je jedan deo sudija to tumačio jasno i nedvosmisleno da neko mora da pokaže strukturu troškova. Da li postoji jedna firma pored banaka koja ne mora da pokaže strukturu troškova, to svi moraju. Odlukom NBS  iz 2005.godine sve banke moraju da iskazuju efektivnu kamatnu stopu. 

PROČITAJTE JOŠ:  178 miliona evra za razvoj digitalne ekonomije: Pet prioriteta za Srbiju!

Da li je ovo za vas neobična odluka?

-Postoji samo jedan stav kasacionog suda iz 2018. godinae i sad ovaj najnoviji kao dopuna. Uloga njegova je da protumači šta je neko mislio i ovde se to događa. 

-Postoji par hiljada slučajeva u kojima je neko dobio presudu. To je pravosnažna presuda. Od takvih klijenata banke neće potražiati i ako imaju pravo. Naša ideja nije da zatrpavamo sud, hoćemo da pomognemo i ovo je jednan od načina. 

PROČITAJTE JOŠ:IMUNIZACIJA U PARAĆINU: Zadovoljavajući odziv za treću dozu vakcine

-Postoje sporovi klijenata protiv banaka koji su u procesu. Oni najverovatnije neće dobiti spor. Nisam za to da klijent koji izgubi plaća troškove svoje troškove i troškove banke. Tu sam popustljiv i do toga neće doći.

– Već duže vreme govorimo o tome šta je uticalo da sud promeni stav. Naš sud je pogledao šta se dešava u okruženju. Verujem da se nazire kraj. Nadam se da će klijenti odustajati od daljih tužbi. Samo da kažem da ovde nije pobedio ni bankar niti banke niti neke druge institucije, ovde je pobedila Srbija-rekao je Vasić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter