Izvor: HappyBSC
15.06.2022 u 09:53
0

VUČELIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Hrvatski identitet se ljulja ako nema mržnje prema Srbima

Milorad Vučelić urednik „Večernjih novosti“ bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji

Kao svedok i učesnik burnih istorijskih previranja u Srbiji, Vučelić je kazao: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milorad  Ekmečić,  naš najveći istoričar, mi je rekao da sam dužan da napišem o  važnim dešavanjima, pregovorima i vremenu Slobodana Miloševića kojima sam svedočio.   Smatra da bi to bilo korisrno za istoriju.  Bio sam učesnik tih događaja. Bio sam Miloševićev svedok u Haškom tribunalu. 

– Pogledajte sad situaciju, rat je u sred Evrope, koji su Evropljani izazvali i Evropski parlament zasede da donese neke zaključke o nečemu što inače ne stoji ni načemu osim na njihovoj fantazmogoriji, nastavku njihovih stereotipa, fraza… Mi ako bismo se uključili u sankcije Rusiji, ode ruska vojska, Rusija… Ispada da od nas sve zavisi, onda to pothranjuje i naš značaj. Meni se to pomalo i sviđa…Najmanje se naravno sviđa onom ko vodi državu. Nije prijatno slušati ultimatume. Kad je istorija u pitanju je taj što Evropu vode inferiorni i mali ljudi, mali političari-rekao je Vučelić. 

– Većina analitičara koji se pojavljuju u medijima ne mogu da preskoče bombe, bombardovanje, a o sankcijama malo ko govori, koje su razorile, kriminalizovale društvo. Imali smo tržišnu privredu, bili smo ozbiljna država, ozbiljni poslovni ljudi, ali nakog toga to nije bilo moguće. Sada kada Srbija ima značajan napredak u poslednjih 10 godina i kada je vratila neku vrstu samopoštovanja sebi, stvorila jedan potencijal, došli smo do toga da evropske zemlje koje su direktno odgovorne za rat na svojoj teritoriji nešto zahtevaju…   

– Srpska javnost je iznenađena ratom u Ukrajini, a taj rat tamo već traje osam godina – kazao je Vučelić. 

– Ukrajina je jedna nemaština, jedna propast, raširena prostitucija…Vrlo tužno deluje. Imamo prozapadne režime i siromašan način života u zemljama nakon raspada Sovjetskog saveza. Tamo gde je beda, znajte da ima i najviše bogatih – dodaje Vučelić.

 Vučelić o mržnji prema Srbima koja je sve intenzivnija po raspadu Jugoslavije:

– Nijedna stvar koja dolazi iz Hrvatske niti me iznenađuje, niti uzbuđuje. Sve što kažu ja to očekujem. U njihovom nacionalnom identitetu fali nešto ako nije antisrpsko. Njihov identitet se ljulja ako nema mržnje prema Srbima. To traje jako dugo – govori Vučelić.

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Srbija vodi srpsku politiku! Želimo da pokažemo da umemo da cenimo šta je neko učinio za nas“

O Otvorenom Balkanu

– Aljbin Kurti je čovek na granici normalnosti, tu je njegova svest o Velikoj Albaniji kao san. Makedonci se malo bunili, jedino Crnogorci su mirni, kao da raspolažu prostranstvom Sovjetskog Saveza – kaže Vučelić.

Napomenuo je da mu je veoma imponovoalo to što je Otvoreni Balkan naša inicijativa i da smo tim demonstrirali jednu širinu.

 – Sa uživanjem sam gledao dešavanja u Ohridu, njihove konferencije, obilaske manastira… Otvoreni Balkan je nešto dragoceno-dodao je Vučelić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter