Izvor: Informer
31.03.2022 u 07:21
0

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATIMA! U Zagrebu je zavladao MUK posle ovih reči predsednika Srbije

Hrvatska kompanija „Jadranski naftovod“ (JANAF) u utorak je zapretila da će NIS-u, u većinskom vlasništvu ruskog „Gasprom njefta“, od 15. maja zavrnuti dotok sirove nafte sledeći sankcije EU prema ruskim kompanijama zbog rata u Ukrajini. Srbija, ipak, ima rešenje za stabilno snabdevanje i ne postoji šansa da ostanemo bez goriva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Imamo rešenje

Ovo je potvrdio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da su u toku razgovori s partnerima sa Bliskog istoka o mogućnosti da Srbija od njih uvozi naftu, kao i da bi ona mogla da se doprema našoj zemlji preko albanske luke Drač u okviru projekta „Otvoreni Balkan“.

– Ne znam da li će Srbija i NIS biti izuzeti iz sankcija EU prema ruskim kompanijama. Već razgovaram sa našim prijateljima sa Bliskog istoka da uvozimo naftu od njih i gledam gde da je dovezemo. Najbolje i najlakše je da nam dođe do Drača. Sada gledamo kako da organizujemo prevoz od Drača, da li imamo cisterne i vozne kompozicije, na koji drugi način da to uradimo – objasnio je predsednik.

– Razgovarao sam i sa evropskim partnerima kako bi Srbija obezbedila dovoljne količine nafte. Dodatni problem je što se nafta ne može lako prebaciti preko Crnog mora, zbog osiguravajućih kompanija i nesigurnosti usled rata u Ukrajini – napomenuo je Vučić.

Promena vlasništva NIS-a?

Nebojša Atanacković iz kompanije „Nafta“ kaže da je jedna od mogućnosti koje Srbija ima i da promeni vlasničku strukturu NIS-a.
– Svi se nadamo da „Jadranski naftovod“ ipak neće prekršiti ugovor. Kako je NIS u većinskom vlasništvu ruskog „Gasprom njefta“, jedno od rešenja bi moglo biti da kupimo deo ruskog udela i postanemo većinski vlasnik. Takođe, možemo da uvozimo naftu drugim tranzitima – kaže Atanacković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter