Izvor: tanjug
29.07.2021 u 21:40
0

ZAGORKA DOLOVAC POLOŽILA ZAKLETVU U SKUPŠTINI: Tužilaštvo se suočava sa velikim pritiscima i pretnjama

Dolovac je u obraćanju govorila da je javno tužilaštvo izloženo do sada nezabeleženom pristisku i pretnjama i vrlo često i uvredama, te da je postalo uobičajeno da se javno tužilaštvo smatra bitnom, ako ne i presudnom tačkom u rešavanju i usmeravanju svih događaja u društvu iako, kako kaže, to nije uloga tužioca. 

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac položila je zakletvu pred poslanicima u Skupštini Srbije.

VAŽNO

PETKOVIĆ SAOPŠTIO: Dragici Gašić obezbeđeni lekovi i nova vrata

VUČIĆ IZ SKOPLJA: „Dijalog Beograda i Prištine je nemoguće nastaviti konstruktivno dok Kurti njega ne opstruira“ (VIDEO)

MINISTAR VULIN PORUČIO: Niko nije jači od države i zakona!

PUTIN POSLAO POMOĆ: Ruski avioni gase vatrenu stihiju u Turskoj! (FOTO)

– Zaklinjem se svojom čašću da ću javnotužilačku funkciju vršiti predano, savesno i nepristrasno i štititi ustavnost, zakonitost, ljudska prava i građanske slobode – navela je Dolovac.

Dolovac je potom potpisala zakletvu i predala je skupštini, a u obraćanju je rekla da je javno tužilaštvo izloženo do sada nezabeleženom pristisku i pretnjama i vrlo često i uvredama, te da je postalo uobičajeno da se javno tužilaštvo smatra bitnom, ako ne i presudnom tačkom u rešavanju i usmeravanju svih događaja u društvu iako, kako kaže, to nije uloga tužioca.

Ona je ukazala da je javno tužilaštvo nezavisno i podsetila na ustavne odredbe.

Polaganju zakletve prisustvovali su ministarka pravde Maja Popović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović, predstavnik Državnog veća tužilaca i nosioci javno-tužilačkih funkcija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter