Izvor: Telegraf.rs
22.06.2020 u 10:35
0

ZBOG NJEGOVE SMRTI STAJE SVE: Svi BELI MANTILI u Srbiji prestaće sa radom u 10 časova

Profesor Radan Džodić predavao je po pozivu na više univerziteta u Francuskoj, Japanu, Rusiji, Grčkoj, Italiji, Kazahstanu, Hrvatskoj, Kini, Rumuniji i drugim univerzitetskim centrima u svetu

Svi lekari u Srbiji, danas tačno u 10 sati prestaće da rade sve što su počeli i minutom ćutanja odati počast najboljem onkološkom hirurgu, specijalisti za rak dojke i štitnu žlezdu, i bivšem direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) prof. dr Radanu Džodiću (68), koji je juče izgubio bitku sa korona virusom.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) pozvao je sve lekare da mu odaju počast.

SVE O KORONI

NOVAKOV TRENER IMA KORONU! Virus ušao u tim svetskog brojka 1

ŠOK NA MARAKANI Petorica fudbalera zaražena koronom

DARIJA KISIĆ O INTEZITETU KORONE: „Sve više obolelih ima lakšu formu bolesti“

LETOVANJE U DOBA KORONE: Konobari u tavernama nose vizire i rukavice!

– Od COVID-a 19 preminuo je prof. dr Radan Džodić, onkološki hirurg iz Beograda. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u ponedeljak 22.06.2020. godine u 10 sati minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! – stoji u saopštenju SLFS-a.

Od istaknutog profesora, oprostila se i Lekarska komora Srbije (LKS), koja je izjavila saučešće porodici, kolegama i prijateljima profesora Džodića.

 Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i dugogodišnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije – stoji u saopštenju LKS-a koja je podsetila na profesorovu impozantnu biografiju.

Profesor Džoduić rođen je 1952. godine na Goliji. Medicinski fakultet završio je 1978. godine, a redovni profesor onkološke hirurgije postao je 2005. godine. Od 2009. godine je šef poslediplomske Katedre za onkologiju.

PROČITAJTE I OVO

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV REPREZENTATIVCA SRBIJE: Kuzmiću preti do osam godina zatvora

JOŠ JEDAN SLUČAJ PORODIČNOG NASILJA: Žena prevezena na reanimaciju

Na Evropskoj školi onkologije izabran je 2017. godine za profesora hirurgije raka dojke, melanoma i hirurgije glave i vrata.

Predavao je po pozivu na više univerziteta u Francuskoj, Japanu, Rusiji, Grčkoj, Italiji, Kazahstanu, Hrvatskoj, Kini, Rumuniji i drugim univerzitetskim centrima u svetu.

Bio je potpredsednik Svetske federacije onkoloških hiruških udruženja, a objavio je oko dvesta radova u domaćim i stranim časopisima. Usavršavao se u Francuskoj i Japanu, a tokom svog radnog veka uradio je više od 10.000 operacija.

Za svoj dugogodišnji i svestrani naučni, stručni i nastavni rad je dobio mnoga priznanja, i domaća i strana.

Dobitnik je, pored ostalih priznanja, i Nagrade grada Beograda za medicinu, priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, Ordena Viteza akademske palme i Ordena Oficira reda Akademske palme Republike Francuske, Zlatne medalje Evroazijskog kongresa za tumore glave i vrata u Kazahstanu, kao i Hipokratove nagrade Američkog biografskog instituta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter